"Tehdit virüsten çok açlık..."

Türkiye'de tartışmalar 2-3 tv kanalına sıkışmışken bir süredir fasit dairenin kırıldığını görüyoruz. Örneğin KRT'nin Gündem Özel'i İnan Demirel sayesinde iyi izleniyor. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu tanıyoruz ama Özgür Erdursun ağzı iyi laf eden biri. Erdursun'un ortaya attığı esas tehdit virüsten çok açlık. Hele finalde söylediği, "Bir tarafta da hala halkı kandırmaya çalışanlar var"da ısrarcı.

Gürkan Hacır

Türk Medya Grubu'nda ortak  programa katıldığım günlerde tanıdım Gürkan'ı. Tek başına olduğunda da ortalığın tozunu atıyor ama yanında İsmail Saymaz da varsa seyirlerine doyum olmuyor. Bu kez Halk TV'de tartışmanın çok daha fazlası vardı. Mesela genobilim uzmanı Dr. Serdar Savaş günler geçtikçe haklılığını ispatlamakta. Doktorun en büyük özelliği Bilim Kurulu'nun hatalarını çok net anlatabilmesi. Bu nedenle sağlık Bakanlığı koordinasyonlarından uzak bırakıldı. Afaroz edildiği çok net.

Katılan katılana

Gürkan Hacır'ın yönettiği yapımın en büyük zenginliği bütün iktidar karşıtlarının toplandığı mekan olması. Hatta bu durumu 50-60 yıl önceszinin "Papirüs Bar" ayağına benzetiyorum. Solcuların "ekran ayağı" bile diyebilirim. Öte yandan işe yarar ve organ nakilleriyle ön plana çıkan Alper Demirbaş'ın hakkını vermeyi de ihmal etmiyorlar. Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın ikinci adresi de bu ekran. Olmazsa olmaz isimlerden biri de Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu.

***

Bu arada Serhan Asker bir çok unvana sahip olarak çalıştığı Halk TV'de Papirüs'ün istasyon şeflerinden. Edebiyat yapıyorum iddiasıyla tarihten bu yana bilinmiş eski tüfekleri bir araya getiriyor. Köy Enstitüleri ihmal edilmiyor. Müdavimleri arasında Nebil Özgentürk gibi isimler de mevcut.

Atamaya bakın!

Sizden ayrı kaldığım günlerdeki bir habere gerçekten şaşırdım. Türk Tarih Kurumu'nun başına atanan ismi duyunca ağzım açık kaldı. Bu isim Ahmet Yaraş idi. En önemli tarafı Ensar Vakfı'nın eski yöneticilerinden olması. Haberin servisindeki görüntüler de çok anlamlıydı. Bir Atatürk tablosunun yanında poz verilmişti. Bu tarihi görüntünün öbür tarafında herhalde aynı vakıftan olması gereken biri daha vardı. Fikri ve icraatı suratından belliydi. Ensar Vakfı'ndan birinin Türk Tarih Kurumu'nun en tepesine  oturtulması  kimin fikriyse onu kutluyorum. Bu kadar da "kör kör parmağım gözüne" olmaz. Belki birileri niyetlerini pekiştirme peşinde.

Müftüoğlu'na sorular

Coronayla ilgili en dikkat çeken, en çok rating toplayan program "Osman Müftüoğlu'na Sorun". Ancak sorulan şu sorulara dikkat:

1) Cvid-19 mikrobunu kaptım oruç tutabilir miyim?

2) virüsü yendim, oruç tutabilir miyim?

Bunları okuduktan sonra ne düşünürsünüz? Benim kişisel görüşüm, bu kafalara sahip olanlar varken biz bu virüsle 2 yıl daha savaşırız.

İlle de müzik

Karantina günlerinin bana en büyük katkısı, lise yıllarında başlayan Klasik Batı Müziği günlerime dönmem oldu. Bir de Türk Halk Müziği yıllarıma. Her iki sevdiğim türü olabildiğince izledim. TRT 2'de Akış ve Konser Zamanı'nı hiç atlamadım. Son olarak Bolşoy Tiyatrosu solistlerinin galası yayınlandı. Verdi, Puccini, Bizet'in ölümsüz eserlerini tekrar tekrar seyrettim. Soprano Anna Nechaeva, mezzosoprano Yulia Mazunov, tenor Fedor Ataskeviç, bariton Pavel Yankousky ve de Bolşoy başka güzellikti.

***

Orhan Ayhan'la iki gün  peşpeşe ekrana geldi. En zevklisi ise İbrahim Kırkayak'la yaptıkları Johan Cruyff 'tu. Size bir de itirafta bulunacağım, bu ikili birbirine çok yakışmakta.

Bülent Kiter'in hayatını işleyen yapım da güzeldi. 22 yıl Boks Federasyonu  Başkanlığı yapan Caner Doğaneli ile Ömer Karadeniz stüdyodaydı. Nazif Kuran, Eraslan Doruk gibi boksörler de bağlanarak Kiter'i yere göğe koyamadılar. Bu arada Bülent Kiter'in rahmetli kardeşi İstanbul eski emniyet müdür muavini Merih Kiter'i de hatırladım. Dün bir de çok acı kaybımız oldu. Tercüman gazetesinin tüm angaryalarını temizlemekle ünlü Mahmut Gültekin'i kaybettik. Bugün Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek olan Gültekin'in gazeteci oğlu Süleyman Gültekin de 3-5 yıl önce otomobilinde direksiyon başında geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılmıştı. Başta muhasebe müdürü Nursen Şenbak olmak üzere bütün eski Tercüman camiasına başsağlığı dilerim.

Günün Sözü

Donup kalmış düşüncelere bağlılık bugüne kadar tek bir zinciri bile kıramadı. İnsan onuru özgür kalmalı. Mark Twain

 

dfs-004-001-011-001-001.jpg

Yazarın Diğer Yazıları