Tehlike çanları çalıyor: Koronadan sonra dünyayı bekleyen yeni tehlike

Tehlike çanları çalıyor: Koronadan sonra dünyayı bekleyen yeni tehlike
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle ekonomi olumsuz etkilenirken, uzmanlar salgın sonrası meydana gelecek bir başka tehlikeye dikkat çekti.

Korona virüs tüm dünyada etkisini sürdürürken, salgın sonrası senaryolar da konuşulmaya başlandı. İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, korona virüs kaynaklı ekonomik çöküntünün 500 milyon kişiyi yoksullaştırabileceğini bildirdi. 

DÜNYA NÜFUSUNUN YARISINA YAKINI

Avustralya Ulusal Üniversitesi ile Kings College London üniversitesinin araştırmasına atıf yapan kuruluş, küresel yoksulluğun 30 yıl sonra ilk kez artışa geçeceğini açıkladı. Araştırmalara göre, salgın sona erdiği zaman 7.8 milyarlık dünya nüfusunun yarısından yakını yoksulluk içinde yaşıyor olabilir.

YENİ BİR SORUN DAHA 

Yeni yoksullaşacak kesimin yüzde 40'ının Yakın Asya, Pasifik bölgelerinden olacağı, üçte birinin de Sahraaltı Afrika ve Güney Asya'da olacağı tahmin ediliyor. Ancak kısa vadede bütün dünyayı etkileyecek bir başka sorun var: Tarlalarda kalan ürünler ve yeni ürün ekiminin yapılamaması.

Birçok ülkede tarım ürünleri geride kalan aylarda tarlada çürüdü, halihazırda korona virüs nedeniyle mevsimlik işçiler çoğunlukla sınırları aşamıyor.

 

İlgili Haberler