Tek bir evladımız değil yüz binlerce evladımız...

Tek bir evladımız değil yüz binlerce evladımız...

KPSS 2022 Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı''nın bazı sorularının, Yediiklim Yayınları''nın deneme sınavlarında sorulduğu iddia edildi. Sınava giren gençler, 2022 KPSS''nin iptal edilmesini istedi. ÖSYM, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır" diye açıklama yaptı ama TELE1''den Barış Önal''a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri, "Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu''na inceleme talimatı verdi. Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi. Erdoğan, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün''ü de gece yarısı kararıyla görevden aldı. Yani iddialar çok ciddi...

***

Yalnız, tek bir evladımız değil elbette, bu ülkede milyonlarca evladımızın geleceği, AKP iktidarı döneminde çalındı. FETÖ ile mücadele başlayana kadar her yıl ama her yıl üniversite sınav soruları çalındı ve cemaatin yetiştirdiği öğrencilere verildi.

Sadece üniversite sınavı soruları mı? Kamuda ne kadar sınav varsa hepsinin soruları çalındı ve üniversiteleri, askerî liseleri ve harp okullarını, çalınmış sorularla kazanıp bitirenler, 15 Temmuz 2016''ya kadar devletin bütün kadrolarına yine çalınmış sınav soruları önceden verilerek alındı. 2014 ve 2015 Yüksek Askerî Şûra''larında da 2016''da darbe girişiminde bulunacak FETÖ''cü albaylar, tuğgeneral yapıldı!

KPSS, Polis Akademisi sınavı, Polis Koleji sınavları, komiser yardımcılığı sınavları, Dışişleri Bakanlığı, TSK mülakat sınavları, akademik kadrolara alınacakların lisansüstü eğitim sınavı, tıpta uzmanlık sınavı... Hepsinin ama hepsinin sınav soruları çalındı.

Bir değerlendirmeye göre sınav sorusu çalmak yoluyla 2002-2016 arasında en az 500 bin kişi, devlet kadrolarında istihdam edildi. Bu, en az 500 bin kişinin de mağdur edildiğini gösterir...

Skandal gündemdeyken konuyla ilgili açıklamalar yapan Cihat Yaycı, "FETÖ''nün son 20 yıl içinde çaldığı soruları, o soruları alarak kurumlara sızmış ya da meslek sahibi edilmiş militanları açığa çıkarmadan FETÖ''yü bitirmek imkânsızdır!" demişti.

Yaycı, "Denizcilikte bir denizi kontrol etmek istiyorsanız, boğazı ele geçirirseniz kontrol artık sizdedir. Kimin geçip geçmeyeceğine siz karar verirsiniz. İşte örgüt ÖSYM''ye sızarak eğitim ve kadro denizinin kontrolünü eline geçirmiştir." diye konuşmuştu.

***

Peki boğaz tutuldu mu? Tutulduysa, ÖSYM Başkanı neden görevden alındı?

Üniversite sınav sorularının yıllardır çalındığı 2011 yılında ortaya çıktığında, partiler ve sınava girmiş olan gençler tepki göstermiş ve dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, "Bakın şu anda, CHP''si, MHP''si, BDP''si, YGS üzerinden, çok yoğun bir şekilde gençlerimizi istismar etmenin gayreti içindeler. Taksim''de bin kişiyi, iki bin kişiyi yürütmek, iki bin genci yürütmek problem değil. Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz bu ülkede gerilimden yana değiliz" demişti...

Erdoğan, "ÖSYM''nin başındaki değerli bir bilim adamı, hataları olabilir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır biz şeytan olamayız" diyerek Ali Demir''e de sahip çıkmıştı. Ali Demir sonradan FETÖ sanığı oldu.

FETÖ''den sonra da yazılı sınavları kazanıp mülakatta elenenlerin yerine düşük puan alanlar kamuya alınıyor... Tek bir evladımız değil yüz binlerce evladımız mağdur edilmiştir, ediliyor...

Yazarın Diğer Yazıları