TEK KALE, TEK GOL, TEK PUAN…

Antalyaspor ile Trabzonspor arasında öyle bir maç oynandı ki, futbol adına olumlu-olumsuz eleştiri yapmak için onlarca ben diyeyim “belge”,  siz söyleyin “örnek” oluşturdu!

90 artı 6 dakikaya şöyle bir göz atacak olur isek;

Topla oynama oranı 25’inci dakikaya kadar yüzde 80’in üzerinde olan Trabzonspor, aynı dakikada gerçekleşen ilk Antalyaspor atağında Serkan’ın boyunun da kısa kalıp yetmemesi ile Amilton’un kafasından golü yedi.

Yeri gelmiş iken, son haftalarda topla oynama süresi ile ilgili dikkati çeken bir durum var. O da maçlarda kazanan taraf genelde topa daha az hükmedenler oluyor.

Yediği golden 13 dakika önce, yani 12’nci dakika da Ekuban’ın kaçırdığı penaltının, zaten gol atmakta sıkıntı çeken Trabzonspor’un, topu ağlarla buluşturma hedefindeki endişesini bir kat daha zaten arttırmıştı.

33’üncü dakikada Ersan’ın kırmızı kart görmesi, bu endişeleri epeyce giderdi. Ama sonrasında oynanan 66 dakika da maç bitimine doğru o endişeleri tekrar zirveye çıkardı.

Öylesine çıkardı ki, Abdullah Avcı’yı bile, “Biri (Djaniny) işe yaramıyor. İkincisini de (Afobe) bir arada oynatayım. Belki ikisi bir adam (santrafor) ederler” düşüncesiyle (ki başka yapabileceği bir şey de yoktu zaten) 2 işe yaramayan adamı aynı yerde buluşturmaya mecbur eyledi.

*

Aslında Abdullah Avcı’dan önce kim bu adamları Trabzonspor’da “Sorlöth gibi olacaklar” hesabı ve hedefi ile buluşturmuştu?

Sezon başında “geleceğin transferleri” diyerek gol adına Afobe, Djaniny, Plaza, Diabate’yi alıp da (hem de milyon Eurolar vererek) Trabzonspor’u bu hale düşürenler (belli ki menajerlerin çabalarına yenik düşerek), camiayı aldatacak kadar (ki bugün gitseler de kurtulsak deniliyor), bu 4 futbolcunun aynı çatı altında buluşmasını sağlayan kimler idi? Transferleri yapanlar değil mi?

Hakem Ali Palabıyık’ın “12’nci dakikada bir tane verdim. İkincisini geçin” dercesine Yusuf Sarı’nın ceza sahası içinde indirilmesine seyirci kalması da “VAR’a rağmen” Türkiye’de her alanda olduğu gibi futbolda da adaletin kurumsal kuralları olmadığını, adaletin kişiler tarafından tecelli ettirildiğini bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Sonuçta Trabzonspor “Tek kale, tek gol, tek puan” diye yapılabilecek özetleme ile Antalyaspor maçında yok yere 2 puan kaybetmiştir.

Ezcümle, Trabzonspor bu sezon ligde hiçbir maçta böylesine (yüzde 73) uzun süreli top hakimiyeti ile oynayamamıştı. İsabetli pas sayısını da bine yaklaştıracak düzeyde takım oyunu sergileyememişti. Buna rağmen kazanamamaya suçlu ve suçlular aramak gerekiyor ise başa bu transferleri yapanları yazmak gerekecektir. Bakalım, suçlular ara transfer döneminde yaptıkları yanlışı telafi edebilecekler mi?

Yazarın Diğer Yazıları