Tekin: "Yıldırım giden koltuğa ağladı"

Tekin: "Yıldırım giden koltuğa ağladı"
Erdoğan'ın AKP'ye üye olduğu toplantıda Başbakan Binali Yıldırım gözyaşlarına hakim olamadı. Yıldırım'ın ağlamasıyla ilgili CHP'li Tekin, 'Sayın Yıldırım'ın ağlamasının ilk sebebi, koltuğunu kaybetmişti ona ağlıyordu" dedi.

Dün yapılan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'ye üyelik formuna imza attığı anlarda Başbakan Yıldırım da gözyaşlarını tutamamıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, Yıldırım'ın "Hem giden Genel Başkanlık/Başbakanlık koltuğuna, hem de Türkiye'de kaybedilen demokrasiye ağladığını'' söyledi.

Sözcü'nün haberine göre Tekin şöyle konuştu: "Duygu yüklü bir tören şovuyla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı keyifliydi, Sayın Başbakan da çok duygulanmıştı, ağlıyordu. Sayın Yıldırım'ın ağlamasının ilk sebebi, koltuğunu kaybetmişti ona ağlıyordu. İkincisi ise, kendisi de eminim farkındadır, atılan o imza ile Türkiye'de demokrasi kaybetmiştir.Sayın Yıldırım aynı zamanda, Türkiye'nin demokrasiyi kaybetmesine de ağlıyordur diye tahmin ediyorum. Çünkü başka ağlanacak bir durum yok; Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğunda AKP'ye üyeliği silinmiş olabilir. Ancak kendisi hep fiilen AKP'nin Genel Başkanı olarak kaldı. Sadece üyeliği silinmişti, ancak kendisi fiilen AKP'yi yönetiyordu."

İlgili Haberler