Tekirdağ'da uçak düştü!

Tekirdağ'da uçak düştü!
Tekirdağ’ın Çorlu Havalimanından eğitim uçuşu için kalkan eğitim uçağı Ahimehmet köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi'nden havalanan Tarkim uçuş okuluna bağlı CESSNA 172 tipi tek motorlu eğitim uçağı, Ergene İlçesi'ne bağlı Ahimehmet Köyü civarında henüz bilinmeyen bir nedenle tarlaya düştü. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, kazada eğitmen pilot ve öğrencisinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Tarkim uçuş okuluna bağlı CESSNA 172 tipi tek motorlu 4 kişilik uçak, öğle saatlerinde Çorlu hava limanından öğretmen pilot ve yanındaki öğrencisiyle birlikte eğitim için havalandı.

Eğitim uçağı bir süre sonra Ergene İlçesi'ne bağlı Ahimehmet köyü yakınlarında hasat edilmiş bir buğday tarlasına düştü. Kazada düşmenin etkisiyle alev alan ve parçalanan uçakta bulunan baş uçuş öğretmen pilot Yusuf Akşahin ile öğrencisi Alper Oran hayatını kaybetti. Kazanın haber alınmasından sonra Çorlu Belediye itfaiye ekipleri uçağın düştüğü alana gelerek yangını söndürdü.

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, ölenlerinin birinin eğitmen pilot, diğerinin de öğrenci olduğunu tahmin ettiklerini ifade ederek, “Görünen şu ki eğitim uçağı tarlaya düşmüş” dedi.