Tekirdağ'da Yahya Kemal Beyatlı anaokulunun adı değiştirilmesi tepki gördü

Tekirdağ'da Yahya Kemal Beyatlı anaokulunun adı değiştirilmesi tepki gördü
Tekirdağ 'Üç Kemal’ler Diyarı' olarak da anılır. Mustafa Kemal , Namık Kemal , Yahya Kemal . Mustafa Kemal 19 . Fırkayı burada kurdu, Latin Harfleri ile yeni Türk Alfabesinin uygulamasını burada yaptı.  . Namık Kemal burada doğmuş . Yahya Kemal Tekirdağ Milletvekilliği yapmıştır. Onun için Üç Kemal ismi Tekirdağ’da çok değerlidir.   

Mehmet ALTAŞ/YENİÇAĞ-TEKİRDAĞ

Bu anlamda Yahya Kemal Beyatlı isminin verildiği Ana Okulunun adının, kiraz çiçeği olarak değiştirilmesi büyük tepki topladı. Bu konuda Tekirdağ Eğitim-İş Sendikası Başkanı Barış Özer bir açıklamada bulundu.         

Süleymanpaşa İlçe milli Eğitim müdürlüğü bugün okullara gönderdiği bir yazıyla ilçede faaliyetini sürdüren "Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu" isminin Kiraz Çiçeği Anaokulu, Özel İdare Ortaokululunun isminin Nihad Sami Banarlı Ortaokulu olarak değiştirildiğini bildirdi.

Özer şu ifadeleri kullandı; "Herkes bilir Namık Kemal ve Mustafa Kemal den sonra Tekirdağ''ın üçüncü Kemal'' i  iki dönem Tekirdağ milletvekilliği yapmış, Türk şiirinin geçmiş ile gelecek arasındaki Köprüsü Yahya Kemal Beyatlıdır. 

İlçede bu büyük edebiyat insanının ismini taşıyan tek okulun adını "Kiraz Çiçeği" gibi yapmacık, temelsiz bir isimle değiştirilmesi son derece yanlış olup kamuoyu vicdanında karşılık bulmayacaktır.
Tekirdağ halkı üç Kemal''e de gönülden bağlıdır.

Üç Kemal''den herhangi birinin isminin kurumlardan silinmesi Tekirdağ halkının vicdanında büyük bir yara açacaktır."