Altın yatırımcısının yüzü gülmeye devam edecek mi

Altın yatırımcısının yüzü gülmeye devam edecek mi
Dolar/TL'deki durdurulamayan yükseliş ile birlikte Ons altında deva eden yükseliş, gram altın yatırımcısına fayda sağlıyor. Gram altındaki seyrin nasıl olacağını teknik analist Burak Arslan, duyurdu.

Dolar/TL''deki yükseliş ile birlikte ABD enflasyon beklenen verilerin üzerinde gelmesi ile birlikte dalgalı bir seyir izleyen Ons altının 1796 dolar seviyesine kadar yükselmesiyle Gram altın yükselişi devam ediyor. Altının ons fiyatı, bir ayın zirvesini görmüşken, gram altın fiyatları 527 TL civarında seyrederek yatırımcının yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

EN YÜKSEK SEVİYE GÖRÜLDÜ

Ons altın dün açıklanan ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Ons altın verinin açıklanmasından ardından 1757 dolar seviyesine geriledikten sonra, 1796 dolar seviyesine kadar yükseldi. Enflasyon rakamlarında yükselişin kalıcı olabileceği endişesiyle yükseliş hareketini bugün de sürdüren ons altın, gün içerisinde en yüksek 1800 dolar seviyesini görerek 15 Eylül tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü. Ons altın, gün içinde en düşük 1786 dolar seviyesini görürken; saat 14.33 itibarıyla yüzde 0.33 oranında yükselişle 1799 dolardan işleme geçti. 

ONS''TA KRTİK SEVİYE 1835

Gram altın fiyatları, altının ons fiyatında ve dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisiyle 531 lira seviyesine kadar yükseldi. 2 Haziran tarihinden beri en yüksek seviyeyi gören gram altın haftanın son iş gününde 527 TL bandına geri çekildi. Uzmanlar gram altında yükselişin sürmesi için Ons''un 1835 dolar direncini kırması gerektiğini vurguluyor. 

HEM ALTIN HEM GÜMÜŞ İÇİN KEYİFLİ GÜNLER GELİYOR

Gram altın hakkında konuşan teknik analist Burak Arslan, "Gram altın yatırımcısı son 10 günden beri Dolar/TL''deki yükselişten dolayı keyfi yerinde. İşin içine Ons altının da katılması gram altın yatırımcısı için güzel bir haber. Muhtemelen gram altında 5-6 günlük güzel bir ralli başlıyor. Ons altın kritik 1780 seviyesinin üzerinde oturmuş durumda. Kendini 1807 arkasından da orta vadede 1834''ü geçebilirse Ons altın, 1900''lere çıkabilir. Bu yaşanırsa gümüş de kuvvetlenebilir. Gram altında karşımızda önemli bir durak 536-537 TL seviyesi var. Dolar/TL''de yükseliş yavaşlasa dahi, ons altındaki hareket devam ettiği sürece, yani 1834 seviyesi aşılırsa gram altın 536-537 TL seviyesini rahat bir şekilde kırıp 540 TL''nin üstüne çıkacaktır. Ons altındaki yükseliş gümüşteki baskı trendini bitirip yukarı doğru çıkmasını sağlayacaktır. Hem altın hem de gümüş için keyifli günler geliyor" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler