Teknik direktör değişiminde Avrupa’da lideriz

Teknik direktör değişiminde Avrupa’da lideriz
Spor Toto Süper Lig, teknik direktör değişiminde Avrupa’nın 5 büyük ligini geride bıraktı. Süper Lig’de 11 haftada 7 takım sezona başladığı teknik direktörleriyle yolları ayırırken, bu rakam Premier Lig’de bir, Almanya ve Fransa’da ise 3 oldu.

Spor Toto Süper Lig’de 11 hafta geride kalırken, 18 takımım 7’sinde teknik direktör değişimi yaşandı. Süper Lig, bu istatistikte Avrupa’da zirveye yerleşirken Premier Lig’de sadece bir takım, Almanya ve Fransa’da ise 3’er takım teknik direktörlerini değiştirdi.

Süper Lig'de 11 hafta geride kalırken 7 teknik adamla yollar ayrıldı. Kayserispor 3. teknik direktörüyle yoluna devam ederken Antalyaspor, Göztepe, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nde teknik ekip değişiklikleri yaşandı.

Ligdeki ilk teknik adam değişikliği Kayserispor'da yaşandı. Sarı kırmızılılar Hikmet Karaman'ın istifasının ardından Samet Aybaba ile anlaşmıştı ancak Samet Aybaba da 2 haftalık görev sonrası istifasını sundu. Ardından Yücel İldız Denizlispor'la, Mustafa Kaplan Gençlerbirliği'yle, Tamer Tuna da Göztepe ile yollarını ayırmıştı. Milli maç arasına girilen ligde son olarak Metin Diyadin ile Bülent Korkmaz'ın görevlerine son verildi.

Avrupa'nın 5 büyük ligine baktığımızda ise henüz ligimizdeki kadar yoğun bir değişim yaşanmadı.

Premier Lig'de sadece Watford teknik direktör değişikliğine giderken Almanya ve Fransa'da 3'er, İspanya ise 4 teknik adamın bileti kesildi.