Teknik direktörlük ve Fenerbahçe maçı…

Trabzonspor'da işler pek yolunda gitmiyor ya! Onun için şöyle biraz ironi yapıp, gülümseyemez isek de tebessüm eyleyelim.

Bunun için de; Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçına hazırlanan Trabzonspor için, spor sayfasına atılmış; "PRES… PRES… PRES…" manşetinin üst başlığına bakalım:

-"İdmana antrenör Steve Greaves damgasını vurdu."

Steve Greaves kim?

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton'un yardımcısı!

Böyle olunca da, her ne kadar daha önce Trabzonspor'da yönetim kurulu üyeliği icra ettiği için "Newton giderse teknik direktör belli" şekliyle ironi yapan Nevzat Aydın'ın sosyal medya paylaşımını pek doğru bulmasak da, şeytanın avukatlığını yaparcasına düşündürmedi de değil.

Öyle ya; Trabzonspor'a teknik direktör söz konusu olunca önce Ünal Karaman'ın yardımcısı Hüseyin Çimşir, sonra O'nun da yardımcısı Eddie Newton sırayı aldı. İstikrar adına bakıldığında sıranın Steve Greaves'e gelmesini yadırgamamak lazım!

*

Şakayı bir kenara koyarsak, Fenerbahçe karşısında alınacak bir muhtemel bir mağlubiyet halinde Trabzonspor'da teknik adam değişikliği yüzde 90 gibi gözüküyor.

İşte bu tablo yüzünden de, taraftar boyutunda yüzde 70-80 oranında istenmemesine rağmen Abdullah Avcı isminin üst düzeyde ciddi ciddi değerlendirilmesi ve seslendirilmesi gibi bir gerçek de var.

Her ne kadar camiada "Avcı ile ava giden avlanır" sözü tekerleme haline getirilmiş olsa da, karar verici makamın çok üst düzeydekilerden oluşması (!) bu görevlendirmeyi "imkânsız" hale getirmiyor.

Aksine Fenerbahçe karşısında alınacak bir mağlubiyetin ardından Abdullah Avcı, önümüzdeki hafta oynanacak Kasımpaşa maçına takımı hazırlarken görülür ise şaşmamak gerek!

Bekleyip göreceğiz! Ama önce tüm hesap kitapların yeniden yapılacağı Fenerbahçe maçını…

*

Fenerbahçe karşısında Nwakaeme'nin oynayacak olmasını, bu oyuncunun geçmişte tek başına sonucu tayin ettiği maçlar üzerinden değerlendirerek çok büyük beklentiye girilmesi ne derece doğrudur? İyi bir kaleciyi, oturmuş bir defansa ve güçlü bir orta sahaya sahip Fenerbahçe karşısında Trabzonspor son yılları baz alırsak tarihinin en zor maçlarından birine çıkacaktır.

Geçen hafta "Skoru yıldızlar tayin eder" diyerek yaptığımız ve Başakşehir'in galip gelme ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirttiğimiz maçtan sonra Fenerbahçe karşısında alınabilecek en iyi sonucun ancak beraberlik olabileceğini söyleyeceğiz.

Böyle bir beraberlik için de Nwakaeme'nin süper güç gibi oyun sergilemesinden çok, Trabzonspor'un tam saha prese dayalı, yüksek isabetli pas yüzdesi ile takım oyunu ortaya koyması gerekecektir.

Ancak, iki takım arasındaki maçların ayrı bir havaya ve tahmin edilemeyen sonuçlara gebe olduğunu da söylemeye gerek yok. Geçmişte o kadar çok var ki! 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları