Teknoloji devi artık akıllı telefon üretmeyecek. Akıllı telefon pazarında deprem

Teknoloji devi artık akıllı telefon üretmeyecek. Akıllı telefon pazarında deprem
LG Electronics, zarar etmesi üzerine akıllı pazarından çekilme kapatma kararı aldı. Bu kararın ardından LG, 2000'li yıllarda hızlı bir yükselişin yaşandığı akıllı telefon pazarından çekilen ilk büyük üretici olarak kayıtlara geçti.

LG Electronics Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, zarar eden akıllı telefon birimini kapatmaya karar verdi. LG, akıllı telefon pazarından çekilen ilk büyük üretüci firma olacak.

LG hali hazırnda Kuzey Amerika akıllı telefon pazarında yüz de 10''a sahip ve pazardaki üçüncü büyük güç. Küresel pazarda ise yalnızca yüzde 2 paya sahip olan LG, 2020 yılında 23 milyon akıllı telefon sattı. Akıllı telefon operasyonunun LG''nin toplam cirosu içindeki payı ise yüzde 7.

ART ARDA 23 ÇEYRAKTEKİ ZARARI TOPLAM 4.5 MİLYAR DOLAR

LG, mobil birimindeki art arda 23 çeyrekteki zararın, sert rekabet nedeniyle toplam 4.5 milyar dolar olduğunu belirtmişti. Şirket 2021''İN ilk günlerinde yaptığı açıklamada akıllı telefon biriminin satış ve devir dahil tüm seçeneklerin değerlendirildiğini açıklamıştı.

LG''nin kaynaklarını daha karlı olan beyaz eşya ve televizyon birimine kaydıracağı tahmin ediliyor.

2020 YILINI KAR REKORU İLE KAPATMIŞTI

LG’nin tarihindeki en yüksek dördüncü çeyrek satış ve işletme karının yanında 2020''de elde edilen toplam kâr da yeni bir rekor olarak kayıtlara geçmişti. LG Electronics Inc. (LG) 2020’de 56,45 milyar dolar ciro ve 2,85 milyar dolarlık rekor işletme kârı elde ettiğini ve 2019 yılı ile karşılaştırıldığında yüzde 31,1’lik artış olduğunu bildirmişti.

İlgili Haberler