Google'dan engelli kullanıcılara müjde

Google'dan engelli kullanıcılara müjde
Teknoloji devi Google, engelli bireylerin Android tabanlı telefonları kullanmasını kolaylaştıracak yeni özellikler geliştirdi.

ABD merkezli şirket, cep telefonlarında bulunan kameralar için özel bir yüz tanıma teknolojisi geliştirdiğini açıkladı.

Perşembe günü yapılan duyuruya göre, bu teknoloji sayesinde kullanıcılar gülerek, kaşlarını hareket ettirerek, ağızlarını oynatarak ya da gözlerini farklı yönlere çevirerek telefonda işlem yapabilecek. Açıklamada, "Android''i herkes için erişilebilir hale getirmek amacıyla, yüz mimikleriyle telefonunuzu kullanıp iletişim kurmayı daha kolay hale getirecek yeni özellikler geliştirdik" dendi.

Google, daha önceden ses komutlarıyla telefonda işlem yapılabilmesi için özellikler de geliştirmişti. Fakat bu teknolojiler ileri seviye motor nöron hastalıkları ve konuşma engeli bulunan kullanıcılar için yeterli değildi. Sözü edilen yeni özelliklerden biri olan "Kamera Tuşlama" sayesinde kullanıcılar, dokunma ve ekran kaydırma işlemlerini temassız şekilde yüz hareketleriyle yapabiliyor.

Project Activation özelliğiyse kullanıcılara yüz mimikleriyle arama yapma, mesaj gönderme ya da kayıtlı ses dosyalarını dinleme imkanı sunuyor.

Google açıklamasında, "Şimdi herkes hareket kabiliyetlerine göre ayarlanabilen göz ve yüz hareketleriyle, elle kullanım ve sesle komut vermeye gerek kalmadan telefonlarını kontrol edebilir" dedi.

Yeni geliştirilen özellikler Google Play mağazası üzerinden Avustralya, Birleşik Krallık, Kanada ve ABD''deki kullanıcıların hizmetine sunuldu.