Tekrar hakim karşısına çıkacak!

Tekrar hakim karşısına çıkacak!
Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz Ankara'daki davaya ilişkin bugün ifade verecek. İfade öncesi ilginç gelişmeler yaşandı.

Filiz’in SEGBİS sistemi üzerinde vereceği ifade Ankara’da işlediği cinayetler nedeniyle açılan davaya ilişkin. Ankara Barosu’nun görevlendirdiği avukatı da istemeyen Filiz ile ilgili ortaya çıkan ‘kriz’in çözümü için dün Ankara Adliyesi’nde görevli bir sulh cezahakiminin devreye girdiği anlaşıldı. Ankara Hakimi, dün İstanbul Barosu'nun Atalay Filiz için atadığı Avukat Vildan Yirmibeşoğlu’nu aradı “İfade vermemekte ısrar ediyor sizi istiyor” dedi. Av. Yirmibeşoğlu, “Ortaya çıkan bir zaruriyetten dolayı Silivri’ye gideceğim. SEGBİS odasında Atalay Filiz’in yanında bulunacağım” dedi.

 Atalay Filiz için İstanbul Barosu’nun, CMK kapsamında atadığı avukatı Vildan Yirmibeşoğlu, hürriyet.com.tr’nin soruları üzerine şunları söyledi: “Atalay Filiz’in davası almış değilim. Böyle bir şey yok. Ne kendisi ile ne ailesi ile henüz görüşmedim. Bu dosyayı alıp almamaya gücüm yeter mi, zamanım olacak mı buna henüz karar vermedim. Ancak durum şu, Ankara’daki dosya için ifade vermesi gerekiyor. Ankara Barosu bir avukat atamış ancak Atalay o avukatı kabul etmemiş. Dün gün boyu arandım; ancak telefonlara bakmadım. Çünkü dün Atalay’ın ifade vermesi gerekiyormuş. Daha sonra 312’li bir numaradan arandım. Telefona baktım, arayan Ankara’da görevli bir sulh ceza hakimiydi. Bana dediği şu oldu, ‘Avukat hanım, (Atalay Filiz) sizin adınızı verdi; sizi istiyor. Gelemeyecek misiniz. İşin uzamaması gerekir’. Bende, tamam, bir anlaşmam yok ama gelirim dedim. Silivri’de ifadesi alınacak. Ben de, SEGBİS odasında yanında olacağım. Kartal Adliyesi’nde, nasıl yanında bulunduysam burada da aynı şey olacak. Dediğim gibi, halen devam eden hukuki bir süreçten geçiyoruz.  Bir şeyin içine girmiş bulundum.”

 Av. Yirmibeşoğlu, Atalay Filiz’in ailesi ile ise görüşeceğini söyledi.