Tekrarlıyoruz, "Barzani Savaş istiyor!"

2005’in Aralık ayında bu köşede, “ABD artık PKK’dır” dedik, o gün bize gülenler, o gün bizi, “AKP’nin ABD’deki kredisini kıskanıyorsun, bu kredi AKP’nin değil Türkiye’nin kredisidir!” diye eleştirenler, bugün artık sizler de, “ABD artık PKK’dır!” diyor musunuz demiyor musunuz?
Oysa o başlık altında kaleme aldığımız yazıdan dokuz ay önce de aynı konuyu, “AKP/ABD birlikteliği Türkiye’yi parçalayacak” başlığı ile kamuoyunun dikkatlerine sunmuştuk. Şimdi söyleyin lütfen, ABD aklıyla hareket edildiğinde, yani meselâ “Siyasi çözüm” diyerek “PKK ile masaya oturulduğunda” ve Sayın Erdoğan’ın “Eş Başkanı” olduğu ve Sayın Gül’ün, “ABD ile birlikte hareket ediyoruz!” diye gururlandığı o meşum “Büyük Ortadoğu Projesi hayata geçtiğinde” ortada Türkiye diye bir varlık kalır mı!
Dostlar artık “Hükümet Sözcüsü” olarak Sayın Cemil Çiçek’in de açıkça deklare ve kabul ettiği gibi “Bugün artık PKK’nın arkasında ABD vardır, AB vardır!” Öyleyse ABD’nin bölgedeki “stratejik ortağı” Türkiye değil, PKK’dır. Tabii PKK’ya hamilik yapan Barzani, İsrail ve diğerleridir. Şimdi siz ABD, İsrail, İngiltere ve diğerlerinin imâni ve ekonomik çıkarları doğrultusunda bölge için bir “Büyük Ortadoğu Projesi” ürettiklerini, bu projenin hayata geçmesi için “PKK’yı Türkiye’ye karşı kullandıklarını” da kabul edeceksiniz, sonra, “Büyük Ortadoğu Projesi, İran ve Suriye’den sonra Türkiye’yi bölme projesidir’” hakikatini görebilmek için yine Cemil Çiçek’in “Hükümet Sözcüsü” olarak, “BOP eşittir PKK” demesini yahut Erdoğan ve Gül’ün, “BOP’tan çekiliyoruz, çünkü bu proje Sevr’i hortlatıyor” itirafını bekleyeceksiniz, öyle mi?
Neyse, bütün bunları yazışımızın asıl sebebi, bir başka gerçeği, “Söyleye söyleye dilimizde tüy bitiren” ve fakat hiç kimsenin bir türlü görmek istemediği, “Barzani’nin Türkiye ile savaşmak istediği” gerçeğini bir defa daha tekrarlamak içindir. Bakınız iki gün önce, Türkiye Irak sınırına 120 bin asker yığmış, Hükûmet Meclis’ten “Sınır ötesi harekat yetkisi” almışken, Barzani, “PKK terör örgütüdür amma elimizde onu yakalayacak imkan yok, Türkiye bize anlayış göstermeli” demiyor da, tutuyor, İngiliz gazetesi The Times’a, “Türkiye sınırı geçerse savaşırız” diyor, “PKK terör örgütü değildir!” diyor. İşte biz bu köşede iki yıldır, “Barzani Türkiye ile savaşmak istiyor!” diye bas bas bağırıyoruz, kimseyi inandıramıyoruz. Bizim buradan gördüğümüzü ta Amerika’dan Scott Sillivan isimli bir yorumcu gördü ve bizden aylar sonra, “Barzani Türkiye ile savaşmak istiyor” dedikten sonra, “Bunu hemen istiyor!” diye de bir “uyarı notu” düştü.
İşte biz de artık iyice anlaşılmış bu “Barzani niyetini” bir kez daha, eski görüşlerimizi tekrarlayarak, dikkatlerinize sunuyoruz. Evet, Barzani Türkiye ile savaşmak istiyor, üstelik Amerikalı yorumcunun dediği gibi, “bunu hemen” istiyor.
Zirâ erinde geçinde ABD Irak’tan çekilecek yahut gücünü asgariye indirecek. İşte o zaman Suriye, İran ve Türkiye ile kuşatılmış, Irak’ın Şiileri, Sünnileri, Arap ve Türkleri ile kanlı bıçaklı olmuş, yetmemiş, Talabani ile kavgalı hale gelmiş Barzani’nin işi bitecek. Yani Barzani’nin ‘devlet’ rüyası kâbusa dönüşecek.
İşte Barzani “ufuktaki felâket” başına gelmeden önce Türkiye’yi Irak’a çekmek ve Türkiye ile savaşmak istiyor. Bu kendisi için ağır kayıplara sebep olacak olsa bile bunu istiyor, zira eline belki yüz yıl sonra bile geçmeyecek bir fırsat geçti. Bu fırsat, ABD’nin Irak’tan çekilmesinden önce “uluslar arası bir metne” bağlanmalı ki, bütün kazanımlar sıfırlanmasın. Bunun tek yolu da Barzani’nin Türkiye ile savaşması. O, Kıbrıs örneğinden de biliyor ki, Türkiye ile savaştığında, uluslar arası ne kadar kurum varsa hepsinden itirazlar yükselecek, ABD bu saldırıyı Barzani adına göğüslemek zorunda kalacak ve en kısa sürede bir ateşkes sağlanacak.  Böylece Barzani Türkiye’nin muhatabı olacak. Yetmeyecek, “Hayatım ve varlığımız tehlikede” diye ağlayacak. Bölgede bir “Yahudi Kürdistan” isteyenler, sureti Hakk’tan görünerek Barzani’yi sahiplenecek, BM devreye girecek, “Al PKK’yı tanı Kürdistanı” noktasına gelinecek.
Yani, “Barzani’nin Türkiye ile savaşmak istediği” bu kadar kesin. Bütün hesaplar bu senaryoya göre yapılsa iyi olur.

Yazarın Diğer Yazıları