Teksas yası (!)

Teksas yası (!)

Soma''daki kömür madeninde yaşanan kaza görünümlü katliamda can veren 301 madencinin cenazeleri kalkarken, düğün yaptınız.

Reyhanlı''da, 53 vatandaşın bombalı saldırıda katledildiği gün düğün yaptınız. Utanmadınız, "Düğününüzün tadının kaçmasından" yakındınız.

Üst üste şehit haberlerinin geldiği Lice''de, Türk bayrağının indirildiği gün düğün yaptınız.

Aktütün karakolunun basıldığı gün, 17 şehidimiz varken salonlar yetmedi, stadyumda düğün yapıp, davul zurna eşliğinde halay çektiniz.

Ankara''da, 98 vatandaşın katledildiği saldırının akşamına düğün düğün gezip, mutluluk fotoğrafları paylaştınız.

Afyon''da cephanelik patladı; 25 şehidimiz parçaları toplanırken "Hayat devam ediyor, acımız var diye ara mı verelim" deyip, facianın yaşandığı ilde sucuk ikram ettiniz birbirinize.

*

Daha geçenlerde, Pençe Kilit Operasyonunda, Irak''ın kuzeyinden, Metina''dan şehit haberi aldıktan bir gün sonra gençlik şöleni yapmadınız mı Adana''da!

*

Şimdi tutmuş, aynı Pençe Kilit Operasyonu''nu gerekçe gösterip, "şehitlerimiz var" diye konser iptal ettiğinizi söylüyorsunuz!

ABD''de, Teksas''ta ilkokula düzenlenen saldırıyı gerekçe gösterseydiniz; inanın daha inandırıcı olurdu!

*

Hiç kusura bakmayın…

Ya da isterseniz bakın!

Şehitlerimizin yasını tutmayı "Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis''i toplayamayız" diyenlerin iktidarından da, partisinden de, bürokrasisinden de, akademisinden de öğrenecek değiliz!

Madem bu denli bir acı içindesiniz;

Milli yas ilan etseydiniz!

Papa 2. Jean Paul için ilan edilen, Suudi Kralı Abdullah bin Abdülaziz için ilan edilen, İsrail''in katlettiği Filistinliler için ilan edilen "milli yas"ı bir gün olsun kendi evlatlarımız için ilan ettirememişken;

Kafa mı buluyorsunuz!

 

Hülya Avşar sahneye tesettürle çıktığı için…

----------------------------

Dün bir konser iptali haberi daha geldi;

Isparta''dan.

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği, AKP''li Isparta Belediyesi''nin düzenlediği Gül Festivali''nde sahneye çıkacak 3 kadın müzisyenden biri olan  Melek Mosso''nun "Halkımızın inanç ve gelenekleriyle uyuşmadığı"nı, "ahlaksızlığı özendirdiği"ni ileri sürüp "onu istemezük" demiş.

Dünden beri belediyeye bu dayatmada bulunan vakıfların muhafazakarlığı ve Mosso''nun sahne kıyafetleri konuşuluyor;

Cumhurbaşkanı''nın iftar sofrasında ağırladığı Hülya Avşar, Demet Akalın filan sahneye tesettürle çıkıyor çünkü!

Aynı belediyenin, aynı festivalinde sahne alması "halkımızın inanç ve gelenekleriyle uyuşan" Derya Uluğ''un bazı sahne kıyafetlerinin Mosso''ya tur bindiriyor olması ironisine hiç girmiyorum!

Velhasıl; mevzu görecekleri değil duyacakları…

 

SORU-YORUM

----------------------

Anadolu Gençlik Derneği''nin, Isparta Belediyesi''ne "inancı, geleceği ve ahlakı" üzerinden ayar verdiği bu "halkımız" kimdir bilen var mı? Keza, milletin en az yarısına ağzına geleni söyleyen siyasilerimizin yücelte yücelte bitiremedikleri "milletimiz?"  Kaç kişidir? Kimlerden oluşur? Kimlerden oluşup oluşmayacağına kim, hangi hak, yetki ve sıfatla karar verir? Ben, o açıklamadaki tavrı paylaşmıyorsam, "halkımız"dan değil miyim mesela? Ya "milletimiz"den?

Sonra…

 "Halkımız"ın "halkımız"lığı, "milletimiz"in "milletimiz"liği nerede başlar, nerede biter?

Eteklerindeki yırtmaç, sürdükleri ruj, saçlarındaki renk, sosyal medyada paylaştıkları bir itiraz, sahneden haykırdıkları bir haklı tepki yüzünden dışlanan şarkıcıların, türkücülerin hayranları da, onların şarkı ve türkülerine eşlik etmekten haz alan milyonlar da "halkımız dışı" mı acaba?

"Halkımız"ı da, "milletimiz"i de kendi mahallerinden menkul zannedenlerden kaçı, seçim günü geldiğinde, bugün hakaretamiz bir dille itip kaktığı kitlelerin karşısına geçip de "Sizin oyunuzu da istemiyoruz" diye höykürebilecek bakalım?

Yazarın Diğer Yazıları