Tele 1 yayınladı. Bizde çark yoktur diyen Bahçeli’nin videosu gündem oldu

Tele 1 yayınladı. Bizde çark yoktur diyen Bahçeli’nin videosu gündem oldu
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Twitter hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daha önceki açıklamalarından derlenen bir videoyu paylaşarak "Yorumsuz! Bahçeli bizde u dönüşü yoktur!" notunu düştü. Bahçeli’nin videosu kısa sürede viral oldu. Söz konusu videoyu Tele bir de yayınladı.

Tele 1''de yer alan habere göre, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özakan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili paylaştığı video sosyal medyada gündem oldu.

Bahçeli’nin daha önce "Başkanlık sistemi", "Yeni Anayasa" ve "Kanal İstanbul" konularıyla ilgili sözlerinin derlendiği videoya bir de not düşen Özkan, "Yorumsuz! Bahçeli bizde u dönüşü yoktur!" ifadelerini kullandı.

Söz konusu videonun başında Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı "Bizde kıvırma yoktur, U dönüşü yoktur, çark yoktur, suya yazı yazmak yoktur" açıklaması yer alıyor. Videonun devamında Bahçeli’nin, Recep Tayyip Erdoğan hakkında "Cumhurbaşkanı olamaz, olamayacaktır", sözleri yer alıyor. Sonraki konuşmada ise Devlet Bahçeli’nin "2023’te Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır." açıklamaları hatırlatılıyor.

Söz konusu videoda MHP Genel Başkanı''nın Kanal İstanbul eleştirilerinin ardından "Başkanlık federasyon demektir, yeni anayasa ile ülkenin bölünme yolu açılmak istenmektedir." ifadelerine yer veriliyor. Daha sonraki görüntüde ise MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Başkanlık sistemini savunduğu ve parlamenter sisteme dönme çabalarının nafile olduğu açıklamaları veriliyor.