Telefon dolandırıcılarına büyük darbe

Telefon dolandırıcılarına büyük darbe
Türkiye genelinde vatandaşlara, bir havayolları firmasının ismini kullanıp "Kaybolan telefonları satıyoruz" diyen SMS yollayan bir şebekeye operasyon düzenlendi. Müşterilere bitki çayı, hıyar, taş gibi şeyler yollayan şebeke çökertildi.

DHA'dan Alper Korkmaz'ın haberine göre, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı dönemde, internet üzerinden dolandırıcılık yapan bir suç şebekesini tespit etti.

"KAYBOLAN TELEFONLARI SATIYORUZ"

Dolandırıcılar elde ettikleri cep telefonu numaralarını arayarak ve SMS atarak bir havayolları firmasının adını söyledikleri ortaya çıktı. "Kaybolan telefonları satıyoruz. Kapıda ödeme yapılacaktır" diyerek pandemi sürecini de kullanan şebeke bitki çayı, su, bahçe makası gibi ürünler yollayarak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi. 

internet-dolanciricilarina-operasyon-kamerada-5769-dhaphoto5.jpg

Öte yandan şüphelilerin, sosyal medyada sahte reklamlar aracılığıyla elektronik cihaz satışı yapıp vatandaşları dolandırdıkları da bilgisine ulaşıldı. 

YÜZLERCE KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Şu ana kadar yüzlerce kişiyi dolandıran şüphelilerin kazandıkları paraları ise kargo şirketleri üzerinden arkadaşlarına gönderdikleri bildirilirken, polis ekipleri İstanbul merkezli Konya ve Edirne illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

resimid-123102421-12310242.jpg

Şebekenin Beylikdüzü'nde kullandığı depo dahil olmak üzere farklı adreslere yapılan operasyonda 1 adet pompalı tüfek, 41 adet fişek, 2 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda laptop, cep telefonu, simkart, kargo gönderdi fişi, 50 bin lira, 5 Dolar, 10 pound, 10 Suudi Arabistan Riyali, 10 Katar Riyali, 10 İsrail Şekeli, 5 bin Irak Dinarı, çok sayıda yüksek tutarlı banknot, doküman, sıvı madde, fotoğraf makinesi, dağ makası, çanta ve ayakkabı ele geçirildi. 

SORGUYA ALINDILAR

Kendilerini kamu çalışanı olarak gösteren olayla bağlantılı 30 şüpheli İstanbul, Konya ve Edirne’de farklı adreslere düzenlenen operasyonlar sonrası yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda pompalı tüfek, kurusıkı tabanca, çok sayıda laptop, cep telefonu, simkart, 50 bin TL, çeşitli ülkelere ait döviz, bahçıvan makası, çanta ve ayakkabı ele geçirildi. Örgüt lideri olduğu belirlenen B.C.’nin başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edildi. Yakalanan zanlılar Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı. 

 

İlgili Haberler