Telefonunuza asla yüklemeyin. Resmen eritiyor

Telefonunuza asla yüklemeyin. Resmen eritiyor
pCloud tarafından hazırlanan raporda mobil uygulamaların telefon bataryalarını resmen erittiği belirtildi. En çok batarya harcayan uygulamalar arasında ise Fitbit, Verizon, Uber, Skype, Facebook, Airbnb, BIGO Live, Instagram, Tinder, Bumble ve Snapchat yer alıyor.

Telefonunuza asla yüklemeyin. Resmen eritiyor

Telefon katili olarak adlandırılan bu mobil uygulamaların bazıları telefonun bataryasını resmen eritiyor. Aktif olarak pek çok kişi mobil uygulamalara güveniyor.

Gerek spor yapmak için gerekse görüntülü ve sesli görüşmeler yapmak amacıyla ya da sosyal medyada gezinmek için popüler uygulamaları tercih eden milyonlarca kişi bataryasının daha çabuk bittiğine şahit oluyor.

POPÜLER UYGULAMALAR DA YER ALIYOR
Telefonların ömrünü kısaltan adeta öldüren bu uygulamaların konum bilgilerini çekmesi, kamera kullanımı ve benzer verileri sürekli takip etmesi bunları ''telefon katili'' uygulamalar olarak adlandırılmasına neden oluyor.

Yapılan araştırmada da telefonların bataryasını sömüren bu uygulamalar telefonun sadece konum bilgilerini kullanmıyor. Wi-Fi açıkken sürekli veri çekmesi, parmak izi ve ekran kilidi gibi güvenlik yöntemlerini kullanması, kamera ve mikrofon gibi araçları kullanması telefonları yavaş yavaş öldürüyor.

Yapılan araştırmalara göre en çok batarya harcayan uygulamalar arasında: Fitbit, Verizon, Uber, Skype, Facebook, Airbnb, BIGO Live, Instagram, Tinder, Bumble ve Snapchat başta olmak üzere onlarca uygulama bulunuyor. Sıralanan bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu Türkiye''de de aktif bir şekilde kullanılıyor.

İlgili Haberler