TEM’de kar esareti. Otomobil mezarlığına döndü. Araçlarını bırakıp gittiler

TEM’de kar esareti. Otomobil mezarlığına döndü. Araçlarını bırakıp gittiler
İstanbul'u dünden itibaren esir alan kar ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bağcılar, TEM Otoyolu, İSTOÇ mevkiinde kar nedeniyle onlarca araç yolda kaldı. Geceyi araçlarında geçirenler isyan etti.

Otomobil mezarlığına döndü. Araçlarını bırakıp gittiler

İstanbul''da yağan kar ulaşımı ve hayatı felç etti. Etkili olan kar yağışı ve tipi TEM otoyolunun kapanmasına neden oldu. Gece boyu süren çalışmalar sonucunda otoyolda trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

TEM''DE ARAÇ KUYRUĞU

Günün ilk saatleriyle araçlar Edirne yönüne tek şeritten yönlendirildi. Otoyol kenarında trafik yoğunluğundan dolayı terk edilen araçların durduğu da görüldü. Ekiplerin otoyoldaki çalışmaları sürüyor.

İstanbul''da etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok noktada araçlar yolda kaldı. O noktalardan biri de TEM Otoyolu oldu. İstoç mevkii Ankara istikametinde yolda kalan TIR’ın şoförü geceyi aracında geçirdi ve sabah aracını çıkarmak için uğraşırken, "Kar yağışı yoğundu. Arabanın mazotu bitti. Kimse yardım da etmedi, gittik 10 kilometre aşağıdan mazotumuzu aldık geldik. Şu an arabamızı çekmeye çalışıyoruz. Yardım çağırdık ama gelen giden olmadı hiç" diye konuştu.

TEM İSTOÇ MEVKİİNDE KAR ESARETİ SÜRÜYOR

TEM Otoyolu İSTOÇ Mahmutbey mevkiinde kar esareti dün geceden beri devam ediyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda trafik durmuş durumda. Yol adeta buz pistine döndü.

TEM yan yolda kalan taksi sürücüsü Remzi Yeşilorman, "Akşam saat 21.00-22.00 gibi müşteri getirdim otele. Oradan çıkıp geldim, burada kaldım. Burada çok araba vardı. 3-4 saat bekledim. Baktım çıkacağı yok, donup kalacağım, bıraktım otele gittim. Yattım daha yeni geldim" dedi.

Trafiğin durduğu yolda aküsü biten bir aracın sürücüsü başka bir araç sürücüsünde yardım isteyerek aküsünü şarj etmeye çalıştı.

Duran trafikte beklemekten sıkılan bazı sürücülerin ise araçlarından inerek kısa yürüyüşler yaptığı görüldü.

"TUVALETE GİDEMEDİK DÜN AKŞAM 20.00’DEN BERİ"

Saatlerdir yolda olan Davut Kılıç, "Akşam 20.00''de çıktık Esenler’den otogardan. 13 saat oldu. Esenyurt’a gideceğiz varabilirsek. Bir 13 saat daha bekleyeceğiz herhalde. Hiç ikramlar yok. Hiçbir şey yok, zabıtalar pazar oluyor peşlerinde 30-40 kişi dolanıyor biri bir şey yapmasın diye. Buradakiler insan değil mi? Şu mağduriyete bak, İstanbul’un ortası." dedi.

Kılıç’ın iş arkadaşı Duygun Bingöl ise "Dün öğlen yemek yedik. Hala yemek yemedik. Bir iki kek vardı sadece, tuvalete gidemedik dün akşam 20.00’den beri" şeklinde konuştu.

“DÜN ÖĞLEN 2.00’DEN BERİ BURADAYIZ"

Kamyon sürücüsü Ekrem Civan, "Dün öğlen 2.00’den beri buradayız, Eyüpsultan’dan çıktık. Çorlu istikametine gidecektik, kaldık yolda. Hatta bizim zincirlerimiz takılı olduğu halde bile ilerleyemiyoruz, görüyorsunuz yolu" dedi.

Servis şoförü Nail Savaş, "Dün saat 16.30’da çıktım aşağı yukarı, bugün saat 9’u 20 geçiyor. Yolcuların yarısı indi, yürüyerek gittiler Topkapı’ya doğru. Yolların durumu, tuzu daha önce dökselerdi bu kadar don olmazdı. Arabayla ben inemiyorum, kaya kaya gidiyorum, kış lastiği olduğu halde. Karnımız aç, uykusuzuz" diye konuştu.

İlgili Haberler