Temel Karamollaoğlu'ndan Ankara'ya ABD-Rusya tepkisi

Temel Karamollaoğlu'ndan Ankara'ya ABD-Rusya tepkisi
Saadet Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara'nın Rusya ve ABD arasında kalmasını eleştirerek "Amerika'ya anlaşamıyoruz. Rusya'ya dostluk kuruyoruz. Bu sefer Rusya'nın desteklediği Suriye'yle kapışıyoruz" dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamolloğlu, partisinin Bahçelievler Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Bahçelievler 7. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Burada iktidarın dış politikasını eleştiren Karamollaoğlu, Türkiye'nin müttefiklik konusunda daha emin adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Ankara'nın ABD ve Rusya arasında gelip giden politikasına tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı, "Bir gün Amerika'yla dostuz Irak'a girmesine bütün gücümüzle destek veriyoruz. Öbür gün Amerika'ya anlaşamıyoruz. Rusya'ya dostluk kuruyoruz. 'Patriot'larınızı alın gidin biz S-400'leri alıyoruz diyoruz.' Amerika tavır koyuyor 'F-35'leri vermem.' diyor. Rusya'ya konuşuyoruz. Arkasından bir bakıyorsunuz şartlar değişiyor. Bu sefer Rusya'nın desteklediği Suriye'yle kapışıyoruz" ifadelerini kullandı.