Temel Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a tepki

Temel Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a tepki
Erdoğan'ın AKP'ye üye olmasını eleştiren SP lideri Karamollaoğlu, "Bu durum kuvvetler ayrımını ve yargı bağımsızlığını zedeleyecektir. Daha büyük endişemiz ise bu üyelik Türkiye’yi bugün değilse yarın, bir parti devleti haline dönüştürebilir" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın AK Parti üyeliğine ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Sanki yeterince derdimiz yokmuş gibi, şimdi yeni bir kutuplaşmanın önü açılıyor, bunun endişesini taşıyoruz. Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız bu haftanın başında AK Parti’ye resmen üye oldu.

Bugünden itibaren artık 'AK Partili bir Cumhurbaşkanımız' var. Bize de 'hayırlı olsun' demekten başka bir yol kalmıyor. Ancak, 'AK Partili bir Cumhurbaşkanı' çok açıktır ki; Cumhurbaşkanının tarafsızlığına gölde düşürecektir.

Bütün milleti temsil etmesi gereken makam üyelikle birlikte istesek de istemesek de Ak Parti'yi temsil eden makam olarak algılanacaktır.

Bu üyelik Türkiye'yi bugün değilse yarın, bir parti devletine dönüştürebilir

Bu durum maalesef kuvvetler ayrımı ilkesini ve yargı bağımsızlığını zedeleyecektir. Daha büyük endişemiz ise bu üyelik Türkiye’yi bugün değilse yarın, bir parti devletine dönüştürebilir."

İlgili Haberler