Temel Karamollaoğlu’ndan hükümete flaş ‘Ayasofya’ tepkisi

Temel Karamollaoğlu’ndan hükümete flaş ‘Ayasofya’ tepkisi
Ayasofya tartışmalarına değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu; "Ayasofya, açılacaksa açılmalıdır, üzerinde konuşulması gereksizdir. Ayasofya, başka gündemlerin üzeri kapatılmak suretiyle gündeme getiriliyor" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müze statüsündeki Ayasofya’nın camiye olarak açılıp-açılmaması tartışmalarına değinen Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Biz bunu tarihi bir, bize emanet olarak görmek mecburiyetindeyiz. Tabii bazılarının çıkıp 'Yok müze mi olacak, yok efendim cuma günü Müslümanlar namaz kılsınlar, pazar günü de Hristiyanlar....' Böyle saçmalıklara itibar edilmez. Burası ibadete açılıyorsa açılması icap eder, konuşulması değil, yıllardır konuşuyoruz. Yeri geldiği zaman bunu gündeme getirip konuşulanlar ağır kelimelerle itham ediliyor, yeri geldiği zaman da başka konular konuşulmasın diye Ayasofya gündemde tutuluyor. Ayasofya'nın ibadete açılması milletin arzusudur. Fatih Sultan Mehmet Han'ın da vasiyetini yerine getirecek bir tarzda ibadete açılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz.Kimsenin bu konu hakkında vaveyla koparmasına gerek yoktur!"

ÜÇ İSMİN VEKİLLİKLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

Üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, "Üç milletvekili hapse atıldı birden bire... Normalde dönem sonuna kadar bekletilmesi icap eden bu karar aniden, baskın tarzında geldi kabul edildi ve milletvekilleri tutuklandı. Bu bir başarı değil, bu gündeme değil herkes bundan bahsediyor, diğer önemli problemler unutuldu." diye konuştu.

RAKAMLAR DEĞİŞİR AMA DURUM DÜZELMEZ

TÜİK bölge müdürlerinin görevlerinden alınmalarıyla ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Siz, TÜİK bölge müdürlerini değiştirebilirsiniz, bölge müdürlerini değiştirmek rakamların değişmesine vesile olabilir; fakat durumun düzelmesine sebep olmaz” dedi.