Temel Karamollaoğlu'ndan Mevlüt Çavuşoğlu'na tepki

Temel Karamollaoğlu'ndan Mevlüt Çavuşoğlu'na tepki
Dış politikanın savrulduğunu ifade eden Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Dışişleri Bakanımız kusura bakmasın, kendisi insan olarak iyi bir insan ama dış politika sadece iyi bir insan olmak ile yürütülemiyor" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, Libya konusunda hükümetin yanındayız demekten çekinmediklerini dile getirerek "Libya’ya baktığımız zaman başka bir garabetle karşı karşıyayız. Biz bakın bu konularda hükümetin aldığı kararlar üzerinde bazen tereddütlerimiz olmasına rağmen hükümetin yanındayız demekten çekinmiyoruz" dedi.

"Bizim dış politika sadece savruluyor" diyerek eleştirilerini dile getiren Karamollaoğlu, "Dışişleri Bakanımız kusura bakmasın, kendisi insan olarak iyi bir insan ama dış politika sadece iyi bir insan olmak ile yürütülemiyor" şeklinde konuştu. 

SP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dış politikada Ruslarla, Amerikalılarla bu kadar iç içesiniz ya. Gidip geliyorsunuz. Bir de şu konuda şunları ikna edin de sizinle beraber olsunlar. Neden böyle yaptığınızı onlara da bir anlatın. Onların menfaatlerini de onlara gösterin yeri geldiği zaman. Ama bizim dış politika sadece savruluyor."