Tepki çeken görüntüler. Alanya'da onlarca kişinin katıldığı mevlide kaymakamlıktan inceleme

Tepki çeken görüntüler. Alanya'da onlarca kişinin katıldığı mevlide kaymakamlıktan inceleme
Antalya'nın esnaflık yapan M.K., korona nedeniyle yaşamını yitiren babası için mevlit okutarak, yemek verdi. Onlarca kişinin katıldığı mevlitle ilgili kaymakamlık inceleme başlattı.

Antalya'da esnaflık yapan M.K., koronadan yaşamını yitiren babası için mevlit okutup, yemek verdi. Kaymakamlık mevlide katılan onlarca kişinin tespiti ve cezai işlem uygulanması için inceleme başlattı.

yenicag-alanya-mevlid-1-001.jpg

Alanya'da geçen hafta korona virüs nedeniyle babası R.K.'yi kaybeden M.K., iş yerinin önünde mevlit okutup yemek verdi. Yeni korona virüs kısıtlamaları kapsamında, evlerde doğum günü, yılbaşı kutlaması, mevlit gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklere müsaade edilmezken, M.K.'nin babası için verdiği mevlide onlarca kişinin katıldığını gösteren fotoğraflar sosyal medyada hızla yayıldı. Fotoğraflarda maske ve mesafe kurallarına riayet edilmediği de görüldü.

yenicag-alanya-mevlid-2.jpg

Olayın ardından Alanya Kaymakamlığı inceleme başlattı. Yapılacak çalışma kapsamında mevlide giden kişilere korona virüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

(Kaynak: DHA)