Galatasaray'a bir dinamo orta saha daha

Galatasaray'a bir dinamo orta saha daha
Yeni sezona fırtına gibi başlayan ve çıktığı 4 resmi maçı da kazanan Galatasaray'da gözler transfere çevrildi. Fatih Terim'in listesinde yer alan yıldızlardan biri ise çarpıcı bir transfer itirafında bulundu. Steau Bükreş'in kadrosuna katmak istediği Aleix Garcia'nın "Galatasaray'la görüşüyorum" diyerek Rumen ekibinden kendisine gelen teklifi reddettiği belirtildi.

Sabah'ın haberine göre, yeni sezona mutlak şampiyonluk parolası ile başlayan Galatasaray'da yüzler gülüyor. Geçtiğimiz sezonu 6'ncı sırada tamamlayan sarı-kırmızılılar bu sezon oynadığı 4 resmi karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı başardı. Takıma yeni katılan isimlerin uyumu ile başarılı bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılılarda bir yandan da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Son olarak UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu mücadelesinde Hajduk Split'i 2-0'la geçen sarı-kırmızılılar transfer listesinde olan isimleri bitirmek için harekete geçti.

TERİM'DEN TRANSFER MESAJI GELMİŞTİ

Fatih Terim, transfer süreci içinde takıma katılacak ve takımdan ayrılacak isimlerin olacağını belirterek, şunları kaydetmişti. "Yönetimle 4 toplantı yaptık. Listemi tahtaya yazdım, yapmak istediklerimi anlattım. İşin ekonomik boyutuyla ilgili bir brifing verdim. Yönetimimiz bana yeni bütçenin geçmişe oranla daha düşük olması gerektiğini, bunun bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Ben de hiç itiraz etmedim. Transferle ilgili geçmişten de çalışmalarımız vardı. Hala da devam ediyor" dedi.

Terim "Abdurrahim Albayrak doğru söylemiş. Alınacak da olabilir satılacak da. Maalesef satma işleminde başarılı olamadık, dolayısıyla alma da zorlaştı. Zaten daha önceden tasarrufumuz olan bir oyuncu vardı, arkadaşlarımız onu güzel halletti. O da sözünde duran bir oyuncuymuş, geldi hiç sorun çıkarmadan attı imzasını. Bir de diğer genç arkadaşlarımız. Baktığımızda sıfır maliyet gibi. Başka bir önerim oldu. Mümkünse kiralık oyunculardan biraz uzaklaşalım" diye konuştu.

İmparator Fatih Terim "Şu bir gerçek ki Galatasaray bundan sonra öyle yüksek rakamlarla oyuncu alacak bir durumda değil. Tam tersi alıp yetiştirip büyük rakamlara satabilirse ve bu arada onlarla hedeflerine ulaşabilirse büyük bir iş yapmış olur" dedi.
Bu açıklamanın ardından Galatasaray'da takıma kimlerin katılıp kimler ile yolların ayrılacağı merak konusu olmuştu.

GARCIA İLE SICAK TEMAS

Orta saha transferi için yoğun çaba sarf eden Galatasaray için Rumen basınından sürpriz bir iddia geldi. Takvim'in haberine göre Steau Bükreş'in kadrosuna katmak istediği Aleix Garcia'nın "Galatasaray'la görüşüyorum" diyerek Rumen ekibinden kendisine gelen teklifi reddettiği belirtildi.

Manchester City ile olan sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan 23 yaşındaki orta saha oyuncusunun önceliğinin Galatasaray olduğu ve sarı-kırmızılı yönetimden transfer için haber beklediği iddia edildi. Yıldız oyuncunun transferi birkaç gün içinde netleşecek.