Terör örgütü Boko Haram 48 çiftçiyi katletti

Terör örgütü Boko Haram 48 çiftçiyi katletti
Nijerya’da Boko Haram terör örgütü düzenlediği saldırıda en az 43 tarım işçisini öldürdü.

Boko Haram saldırılarına karşı oluşturulan silahlı grubun lideri Babakura Kolo “43 kişinin cesedini bulduk hepsi katledilmişti 6 kişi de ağır yaralı durumdaydı. Bunun Boko Haram’ın işi olduğuna asla şüphe yok. Onlar bu alanda çiftliklere sık sık saldırılar düzenliyorlar” dedi.

Öldürülen tarım işçilerinin bölgeye yaklaşık bin km uzaktaki Sokoto eyaletinden çalışmak için gelen kişiler oldukları belirtiliyor.

AFP’ye konuşan bir başka kişi de saldırı anında bölgede 60 tarım işçisi olduğunu bunlardan 43’ünün öldürüldüğünü söyledi.

Aynı kişi 8 işçinin de kayıp olduğunu bu kişilerin de örgüt üyeleri tarafından kaçırıldığının düşünüldüğünü anlattı.

Kaçırılan kişilerle ilgili arama kurtarma çalışmaları başlatılırken öldürülen işçilerin cesetleri de yakındaki Zabarmari köyüne defnedilmek üzere götürüldü.

Boko Haram terör örgütü üyeleri bölgede geçtiğimiz ay da iki ayrı saldırıda 22 tarım işçisini öldürmüşlerdi.

Örgüt bölgedeki tarım işçileri, balıkçılar, çobanlar ve alım yapan kişileri bölgedeki silahlı korumalar ve askerlere Boko Haram hakkında bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle hedef alıyor.

Bölgede 2009 yılından buy ana süren saldırılar nedeniyle, b 36 binden fazla kişi hayatını kaybederken 2 milyon kişi de yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı.

Bölgedeki şiddet olayları komşu ülkeler Nijer, Çad ve Kamerun’a da sıçramış durumda.

Saldırı bölgede tam da yerel seçimlerin yapıldığı bir döneme denk geldi. Bölgede seçimler Boko Haram ve bağlantılı ISWAP örgütlerinin tehditleri nedeniyle daha önce de ertelenmişti.

KAYNAK: VOA AMERİKA

İlgili Haberler