Terör örgütü El Kaide'nin lideri Eymen el-Zevahiri'nin Afganistan'da öldüğü iddia edildi

Terör örgütü El Kaide'nin lideri Eymen el-Zevahiri'nin Afganistan'da öldüğü iddia edildi
Terör örgütü El Kaide'nin son lideri Eymen el-Zevahiri'nin Afganistan'da yakalandığı hastalıktan öldüğü iddia edildi

Terör örgütü El Kaide Mısır uyruklu 69 yaşındaki lideri Eymen el-Zevahiri'nin öldüğüne dair iddialar sosyal medyada yankılanırken , Arab News'e konuşan Pakistan ve Afganistan'dan farklı kaynaklar el-Zevahiri'nin hastalıktan öldüğünü ileri sürdü.

Arab News, Zevahiri’nin ölümünü doğrulamak için Pakistan ve Afganistan’daki en az dört güvenlik kaynağıyla görüştüğünü iddia etti.

ABD'li yetkililer ise Associated Press'e yaptıkları açıklamada el-Zevahiri'nin ölümüyle ilgili haberleri teyit edemeyeceklerini, ancak ABD istihbaratının iddianın gerçek olup olmadığını araştırdığını ifade etti.

El Kaide örgütü tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı.

ÖRGÜT LİDERLERİNİN HEPSİ ÖLDÜ

El Kaide'nin kurucu liderlerinden olan el-Zevahiri, en son 11 Eylül saldırısının yıl dönümü kapsamında yaptığı bir konuşmada görülmüştü. O günden bu yana, örgüt liderinin yaşadığına dair herhangi bir iz bulunmuyordu.

Eğer el-Zevahiri'nin ölümü doğrulanırsa, El Kaide içinde derin bir liderlik boşluğu ortaya çıkması muhtemel.

Yakın zamanda el Kaide'nin iki numaralı ismi Abdullah Ahmed Abdullah'ın 7 Ağustos'ta motosikletli iki İsrail ajanı tarafından Tahran'da vurularak öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Geçtiğimiz eylül ayında da, ABD, Afganistan-Pakistan bölgesindeki operasyonda eski El Kaide lideri Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin'in öldürüldüğünü teyit etmişti.

ABD'nin El Kaide örgütü içinde yükselen lider" olarak tanımladığı Hamza bin Ladin'in el-Zevahiri'nin yerine gelebilecek isim olarak bakılıyordu.

KAYNAK: EURONEWS