PKK'lı teröriste Donetsk Halk Cumhuriyeti mahkemesi idam cezası verdi

PKK'lı teröriste Donetsk Halk Cumhuriyeti mahkemesi idam cezası verdi
Terör örgütü PKK üyesi olan daha sonra ise Ukrayna'ya paralı asker olarak giden İngiliz Aiden Aslin ve 2 paralı askere Donetsk Halk Cumhuriyeti mahkemesi tarafından idam cezası verildi.

Kurşuna dizilecek

Milli Gazete''nin haberine göre, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG üyesi olan ve daha sonra Ukrayna’ya paralı asker olarak giden İngiliz Aiden Aslin, nisan ayında Rus güçleri tarafından esir alınmıştı. Bugün Donetsk Halk Cumhuriyeti mahkemesi, Aiden Aslin’e ve 2 paralı askere daha idam cezası verdi.

2015-2017 arasında terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG üyesi olan Aiden Aslin, 2018’de Ukrayna’ya gitti. İngiliz paralı asker, 2018’den Nisan 2022’ye kadar Rus güçlerine karşı çatıştı.

Aiden Aslin, Neo-Nazi Azov Tugayı ile omuz omuza çatıştı ancak 13 Nisan’da Rus güçlerine teslim oldu.

Rus güçlerinin kuşatma altında tuttu Mariupol şehrinde teslim olan İngiliz paralı asker Aiden Aslin, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde kapalı cezaevine yerleştirildi. 
Aiden Aslin hakkında Donetsk savcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Yargılama sonucunda bugün idam cezası verildi.

Aiden Aslin ile birlikte yargılanan İngiliz paralı asker Sean Pinner ve Faslı paralı asker Saadun Brahim hakkında da idam cezası verildi. Haklarında idam hükmü verilenlerin bir ay içinde temyize gitme hakkı var. Eğer ceza, Donetsk Yargıtay’ı tarafından onanırsa, Aiden Aslin ve beraberindeki iki paralı asker kurşuna dizilecek.

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde idam cezalarının sadece kurşuna dizme şeklinde yapıldığı ifade edildi.

 

İlgili Haberler