Terör örgütü YPG’den skandal girişim

Terör örgütü YPG’den skandal girişim
Suriye’de terör örgütü YPG ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, YPG’nin başını çektiği SDG, Türkiye’nin YPG’ye düzenlemeyi planladığı operasyona tepki olarak, elinde bulunan 3 bin 200 IŞİD’li esiri serbest bırakmayı planlıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden PKK’nın Suriye kolu YPG’nin başı çektiği Demokratik Suriye Güçleri ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Kuruluşun resmi internet sitesinde yer alan iddiaya göre SDG, Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda terör örgütü YPG’ye yönelik düzenlemeyi planladığı operasyonlara misilleme olarak elinde bulunan 3 bin 200 IŞİD’li esiri serbest bırakabilir.

SOHR’un internet sitesinde ‘birden fazla sayıda güvenilir kaynaktan’ teyit edildiği belirtilen bilgilere dayanarak yayınlanan habere göre, SDG’nin askeri ve siyasi yöneticileri Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonuyla ilgili yapılacakların değerlendirildiği uzun bir toplantı yaptı.

Bir operasyon durumunda, IŞİD’e karşı savaşın durdurulması ve PKK’nın Suriye kolu YPG kontrolündeki kamplarda tutulan 3 bin 200 IŞİD esirinin serbest bırakılması konusu üzerinde duruldu.

Yine aynı habere göre Suriye’de YPG’nin elindeki esirlerden 1110’ü 31 ülkeden silahlı militan, 2 bin 80’i 44 ülkeden kadın ve çocuk.

Terör örgütü YPG’nin ‘IŞİD’le mücadeleyi durdurma’yı gündemine almasının ABD’nin Suriye’den çekilme kararıyla aynı güne rastlaması dikkat çekti ancak yazıda çekilme kararıyla bağlantılı bir tartışmadan söz edilmedi.

İlgili Haberler