Teröristbaşı avukatlarıyla önceden de görüşmüş

Teröristbaşı avukatlarıyla önceden de görüşmüş
Terörist başı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşme konusundaki tavır değişikliği Cumhur İttifakı’nın İstanbul’daki Kürt kökenli seçmene yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

İstanbul seçimlerinin iptal edildiği 6 Mayıs’ta PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürüldüğünün kamuoyuna duyurulması ve mektubunun okunmasına izin verilmesi, siyasette yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daha önce Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesine kesin bir dille karşı çıkmasına rağmen geçen hafta gazetecilerle görüşmesinde “Bana sorarsanız avukatlarıyla görüşsün” açıklamasını yaptı. Kulislerde Bahçeli’nin bu konudaki görüş değişikliğinin Cumhur İttifakı’nın seçimler dolayısıyla Kürt kökenli seçmene yönelik bir hamlesi olarak değerlendirildi. 

TERÖRİSTBAŞI AVUKATLARIYLA ÖNCEDEN DE GÖRÜŞMÜŞ

Son olarak TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün HDP’nin devam eden açlık grevleri ve İmralı’daki tecritin kaldırılması konusunda verdiği önergenin görüşmelerinde çözüm süreci döneminde akil insanlar heyetinde yer alan AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın yaptığı konuşma da dikkat çekti. AKP’li Yayman, genel kurul kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki değerli arkadaşlar, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan’la görüşme meselesi uzun zamandır devam ediyor. Burada, Abdullah Öcalan’ın zaman zaman, kendi talebiyle, avukatlarıyla görüşmek yerine ailesiyle görüşme talebinin olduğunu biliyoruz, zaman zaman avukatlarıyla görüşme var, ama ‘sekiz yıldır görüşme yoktur’ ifadesi doğru değildir. Bunları siz de biliyorsunuz ve bu konuda hükümetimizin sürekli teması var, arayışları var, bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var” diye konuştu.

İlgili Haberler