Teröristbaşı yeni süreç için beklemede

Teröristbaşı yeni süreç için beklemede
İmralı canisi Öcalan'ın avukatları kamuoyunda "ikinci çözüm süreci" olarak adlandırılan sürece ilişkin detayları paylaştı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları, 22 Mayıs'ta İmralı Cezaevi'nde yaptıkları görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Avukatlar, terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın, açlık grevleri ve ölüm oruçlarının amacına ulaştığını ve sona erdirilmesini talep ettiğini söylediğini belirtti.

Kamuoyunda "ikinci çözüm süreci" olarak adlandırılan sürece ilişkin detayları paylaşan teröristbaşı Öcalan'ın avukatları Raziye Turgut, İbrahim Bilmez, Nevruz Uysal ve Rezan Sarıca, yaptıkları görüşme ile ilgili Beyoğlu'ndaki bir otelde açıklama yaptı. Avukat Nevruz Uysal yapılan görüşmede asıl tartışılanın açlık grevleri ve ölüm oruçları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Görüşme içeriğinde birçok konu tartışılmış olsa da temel gündem maddesi kritik bir aşamaya gelen açlık grevleri ve ölüm oruçları olmuştur. Öcalan görüşme esnasında açlık grevleri ve ölüm oruçlarının amacına ulaştığını, artık sonlandırılması gerektiği yönündeki çağrısını ısrarla vurguladı. Bu çağrıdan sonra grevcilerin eylemi bırakacağına inanıyoruz. Esas olanın demokratik siyasal mücadele kültürü olduğunu, grevcilerin bedenen, ruhen ve zihnen sağlıklı olmalarının her şeyden önemli olduğunu ifade etti" dedi. Avukat Uysal, açıklamaların ardından terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın açlık grevi ve ölüm orucu eylemcilerine hitaben kendi el yazısı ve imzasının olduğu mektubunu okudu.

avukat.jpg

Avukat Uysal, "Bu görüşmelerin yaptırılmasının bir müzakere sürecinin varlığı anlamına gelmediğini, önceki görüşmede olduğu gibi yine hatırlattı. Mesajlarının tüm demokrasi güçlerine, Türkiye'nin her yelpazesindeki siyasi yapılarına ve devlete olduğunu söyledi. Bu tutumuna karşı 'tüm çevrelerden nasıl bir karşılık verileceğini 30-40 gün sonra anlarız' diyerek şu anda hiçbir çevrenin tutumu için herhangi bir yorum yapmadığına tanıklık ettik" dedi.

İmralı canisinin Suriye'de rol almak isteğini tekrar ettiğini söyleyen avukatları, düşüncelerinin ve çözüm önerilerinin Suriye'nin sorunlarını çözeceğini, Kürtlerin ve diğer toplulukların temel haklarının anayasal güvenceye alınmasının zorunluluğunu da özellikle vurguladığını açıkladı. 

İlgili Haberler