Teröristten eşe korkunç tehdit

Teröristten eşe korkunç tehdit
Terör örgütü IŞİD’in üzerindeki bombayı patlatarak ölen sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz’la ilgili kardeşi Hacı Ali Durmaz itiraflarda bulundu.

Gaziantep’te 20 Mayıs’ta düzenlenen operasyonda, terör örgütü IŞİD’in Gaziantepemiri olarak bilenen ve Türkiye’deki birçok kanlı eylemi organize eden Yunus Durmazkaldığı hücre evinde üzerindeki bombayı patlatarak hayatını kaybetti. Aynı hücre evinde kalan kardeşi Hacı Ali Durmaz ise yakalandı. Hacı Ali Durmaz, Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 23 Mayıs’ta sorgulandı. Durmaz, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklandı. 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı saldırısına ilişkin soruşturmasının şüphelilerinden Durmaz’ın ifadesi AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı sürdürdüğü dosyaya gönderildi. 19 yaşındaki Hacı Ali Durmaz’ın çarpıcı ifadesi özetle şöyle:

ABİM İÇİN EYLEM YAPILIR 

Ağabeyim Yunus Durmaz örgütün iyi elemanı olduğundan ölünce örgütün ülkemize yönelik eylem yapacağını düşünüyorum. Ankara Garı’ndaki patlamadan sonra kaçmaya başladık. Ağabeyim bu dönemde bana düzenli olarak para verirdi. Verdiği paralar Türklirasıydı. Örgüt, Suriye’de bulunan bir kuyumcuya para veriyor. Kuyumcunun Gaziantep’te bulunan akrabası da kendisine verilmiş gibi telefon vasıtasıyla irtibat kurarak parayı ağabeyime aktarıyordu. 

ALAGÖZ’LERİ TANIMIYORUM 

Ankara Garı saldırısının şüphelilerden Halil İbrahim Durgun’un ismini kaldığı hücre evinde kendisini patlattıktan sonra duydum. Yine canlı bomba Yunus Emre Alagöz ve Suruç faili Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün isimlerini de eylemlerden sonra duydum. Gar saldırısında canlı bombalar Ankara’ya gelirken eskortluk yapan Yakup Şahin’i de Suriye’de tanıdım. 

Ağabeyim Yunus Durmaz ile kaldığımız adrese girip çıkarken ağabeyim binaya ait güvenlik kameralarının yönünü değiştiriyordu. Ben de ağabeyimin böyle yapması üzerine bizim kaldığımız evde daha önceden birilerinin kaldığını tahmin ettim. Bu şahısların Ankara eylemini gerçekleştiren şahıslar olduğunu düşünüyorum.”