"Terörle iş birliği yapan sensin, vatandaşla iş birliği yapan benim"

"Terörle iş birliği yapan sensin, vatandaşla iş birliği yapan benim"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. İktidarın söylemlerine tepkisini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Terörle iş birliği yapan sensin, vatandaşla iş birliği yapan benim" ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde iktidar vardı.

CHP Lideri, partisini 'terörle işbirliği yapmakla' itham eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevaben "Terörle işbirliği yapan sensin, vatandaşla işbirliği yapan benim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sadece CHP değil, diğer partilerimiz de ortak çaba gösterdiler. Demokrasidir baharı yaşatan. 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Ankara’ya Mansur Yavaş baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul’a baharı getirdi, Zeydan Karalar Adana’ya baharı getirdi, Vahap Seçer Mersin’e baharı getirdi, Muhittin Böcek Antalya’ya baharı getirdi. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz lazım. Asıl görev şimdi başlıyor.

Bir sonraki 5 yılın hazırlıklarını şimdiden yapın dedim. 10 maddelik temel ilkeler belirledik. Partizanlık yapmayacaksınız, bütün beldeyi kucaklayacaksınız dedik. Verdiğimiz her sözün arkasında olacağız. Vatandaşlar iyi ki oyumuzu CHP’ye verdik, bu kentte ayrımcılık bitti, bereket huzur geldi diyecekler. Biz ülkemizi, beldemizi, insanımızı seven bir anlayışla yola devam edeceğiz."

YSK KARARINI AÇIKLAMALI”

YSK hâlâ karar vermedi niçin? 31 Mart’ta sandığa gittik, bugün 30 Nisan. 1 ay geçti aradan. Hukukun üstünlüğünü savunduk, her seferinde uyardık. YSK’da görev yapan yargıçlar Yargıtay ve Danıştay’dan gidiyor. Bunlar sıradan yargıçlar değil, belli bir noktaya gelmiş olan kişiler. O kişiler siyasal baskılara göğüs vermek zorundadırlar. YSK’nın bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz."

"TERÖRLE İŞ BİRLİĞİ YAPAN SENSİN"

"İşsizlik aldı başını gidiyor. Hanedanla koskoca Türkiye Cumhuriyeti yönetilir mi? Damat asgari ücretle bir ev nasıl geçindirilir biliyor mu? Ekonomiyi teslim etmişler. Kendi hallerini düzeltiyorlar, kendi mutfaklarını düzeltiyorlar. Bu yılın ilk üç ayında 33 milyar lira faiz ödendi. 33 milyar lira faizi 82 milyon vatandaş ödedi. Bunların iktidar olduğu tarihten 2019 şubata kadar dışarıya ödedikleri faiz 165 milyar dolar. Sen bu parayı ödeyeceksin vatandaş sonunda böbreğini satacak. Olay sıradan bir olay değil. Türkiye yeniden mali kıskaca alınıyor. Dolar aldı başını gidiyor. Hala ekonomide iyiye gidiyoruz diye açıklama yapıyorlar. Terörle iş birliği yapıyor diyorlar. Terörle iş birliği yapan sensin vatandaşla işbirliği yapan benim. Bir dönem teröristlerin her dediğini yapanlar onlar bu ülkenin vatandaşlarının derdini dile getiren genel başkan da benim."