Terörün milliyeti de dini de vardır Oğuz Kağan Bey!

Uluslararası Polis Şefleri Birliği Toplantısı’nda Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal,  “Terörün ne milliyeti, ne dini, ne ülkesi vardır. Terör, her yerde terördür”  dedi.
Oğuz Kağan Bey, bu sözleri inanarak mı söylüyor, yoksa bazı  “devlet büyükleri” nin ucuz söylemini mi tekrar ediyor.
Bir Emniyet Genel Müdürü’ne böyle gerçek dışı sözler söylemek yakışmıyor!
Ne demek terörün milliyeti yok? Her terör örgütünün bağlı bulunduğu bir milliyeti var, dini var, ülkesi var! Üstelik, kendisine destek olan devletler de var!
Teröristler uzaydan mı geliyor?
Terör, günümüzün savaş yöntemidir.
Daha meselenin tanımında böyle yanlışlık yapılırsa, Türkiye’de terör çözülebilir mi?

* * *

Terörü, destekleyen ülkelerden soyutlarsanız, onlara  “Biz desteğinize göz yumuyoruz”  mesajını vermiş olursunuz!
Oğuz Kağan Köksal da ükelerin, özellikle belli suçlar konusunda mutlaka operasyona dönük işbirliği yapmaları gerektiğini söylüyor ve  “Yoksa sadece, ’biz sizi destekliyoruz, sizi seviyoruz bu konuda da işbirliğini hep arzu ediyoruz’gibi beylik sözlerle tartışmanın veya konuşmanın zamanı geçmiştir. Bundan sonra daha somut, daha elle tutulur iş birliğine ihtiyacımız vardır” diyor ama terörün bir istihbarat savaşı olduğu gerçeğini kamuoyundan gizlemiş oluyor!
Asıl bu beylik sözleri Türkiye’nin bütün yetkilileri bir tarafa bırakmalıdır!

* * *


ABD ve Avrupa Birliği, Türk Ceza Yasası’nın 301’inci maddesinin değişmesini istiyor!
Teröristler ve onları destekleyenler, Türkiye’nin bütün milli değerlerine ve devlet kurumlarına serbestçe küfretsinler diye!
Yakın geçmişte de ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Harold Hongju Koh, resmen  “Terörle Mücadele Kanununun 8. maddesi ve Türk Ceza Kanununun 312. maddesinin feshedilmesi gerektiğini düşünüyoruz”  demişti. Yani terörle mücadele etmeyin diye baskı yapıyorlar her zaman!                              
Avrupa Adalet Divanı, PKK’nın terör örgütü listesine alınması kararını yeterli delil gösterilmediği gerekçesi ile iptal ediyor. İşte teröristlerin nereden desteklendiği belli!

* * *


Avrupalılar veya Amerikalılar, milliyetsiz, dinsiz ve ülkesiz midir?
ABD, kendi kurduğu terör örgütlerine karşı savaşıyor gibi göstererek, Afganistan ve Irak’ı işgal etti! Asıl terörizm bu değil midir?
Bugün PKK’nın elindeki patlayıcılar Amerikan ordu depolarından çıkmıyor mu? Üstelik bunu tespit eden de Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı değil mi?
“Bazı sözde dost ülkelerin, Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermek yerine terör örgütünün başını himaye ettiği, terörist örgütlere eğitim desteği verdiği, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi değerleri bu insanlık düşmanlarının önüne kalkan ettiği bir gerçektir”  diyen de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt değil mi?
Türkiye, yıllarca  “Terörle bir yere varılmaz”  lafları ile avutuldu ama gerçek şu ki, bugün terör,  “asimetrik savaş”  adı altında klasik savaşların önüne geçmiştir!
Siz bunları bırakın da ulusalcılığı terör kapsamına alan danışmanlarınızdan hesap sorun Oğuz Kağan bey!

* * *


Bazen de  “sermayenin milliyeti, dini, ülkesi yoktur”  diyenler oluyor! Özellikle Tayyip Erdoğan bu sözleri sık sık tekrar eder.
Bu sözler, satışların kamuflajıdır!
Böyle denildikçe,  “küresel sermaye”  adı altında, milliyeti, dini, ülkesi olan insanlar, Türkiye ekonomisini, topraklarını işgal ediyor, parasıyla satın alıyor!
Hiçbir siyasi hedefleri yok mudur? Sadece para kazanmak için mi geliyorlar? Eğer öyleyse, niçin sivil toplum örgütleri adı altında Soros yöntemleri ile turuncu devrimler yapıyorlar? 

Yazarın Diğer Yazıları