Tesla çalışanlarını işten kovmuştu: Çalışanlar minnettarız dedi

Tesla çalışanlarını işten kovmuştu: Çalışanlar minnettarız dedi
Elektrikli otomobil üretici şirketi Tesla, yakın zamanda birçok ofisini kapatmış ve fabrikadan işçi çıkarmıştı. Elon Musk'ın yöneticiliğini yaptığı şirketten çıkarılan işçiler Tesla'da çalışmanın mükemmel bir deneyim olduğunu ve Elon Musk'a minnettar olduklarını söyledi.

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre; İşten çıkarılmak çoğu insan için bir kabus olabiliyor, ancak Tesla''dan çıkarılan işçiler için bu durum hiç de öyle görünmüyor. işten atılan bazı personelin Tesla ve SpaceX CEO''su Elon Musk''a karşı öfkesi yok gibi görünürken tam tersi patronlarına orada çalışma deneyimi sunduğu için minnettar durumdalar.

Musk''ın Tesla yöneticilerine dünya çapındaki tüm işe alımları durdurmalarını ve çalışan sayılarını %10 azaltmalarını söyleyen e-postalar göndermesinden bu yana bir aydan fazla bir zaman geçti. O zamandan beri, rakamın sadece maaşlı çalışanları temsil ettiğini, saatlik çalışan sayısının ise artacağı açıklanmıştı.

TESLA''DAN KOVULANLAR ELON MUSK''I ÖVÜYORLAR

Bununla birlikte firmanın çıkardığı eleman sayısı, hala Tesla''nın toplam işgücünün yaklaşık %3,5''ine denk geliyor. Bu çıkarmaların asıl nedeni ise "süper malzeme kıtlığı" ve düşen arz talep oranları.

Kendilerini işsiz bulanlardan bazıları, 60 günlük ihbar süresinin olmamasının federal yasaları ihlal ettiğini iddia ederek Tesla''ya dava açtı . Ama öyle görünüyor ki, gitmesine izin verilenlerin hepsi üzgün değil.

Insider, işten atılan Tesla çalışanlarının şirkette geçirdikleri zamanı öven birkaç LinkedIn gönderisinin olduğunu keşfetti. Yakın zamanda 200 kişinin işten çıkarıldığını, California ve San Mateo''da bir ofisin kapatıldığını söyleyen eski bir otopilot bölümünde çalışan personel şöyle yazdı: "Geçen bir buçuk yıl boyunca, yaptığımız şeye gerçekten inandığım bir şirkette çalıştım. Geleceğin ulaşımının başlangıcına işaret eden bir projede çalışmaktan büyük bir gurur duydum ve ilk olduğumuzu bilmekten gurur duyuyorum."

Aynı bölümde, navigasyon sistemi üzerinde çalışan bir mühendis de Tesla ve Elon Musk''dan aynı derecede minnettardı. Navigasyon araçları üzerinde çalışmanın en büyük başarılarından biri olduğunu söyleyen personel "Bu deneyimi hiçbir şeye değişemeyeceğini" belirtti.

Diğer birçok gönderide de benzer açıklamalar yapılmıştı. 2016 yılında Tesla''ya katılan ve son süreçte kovulan bir kişi "Bazılarımız (%10) kızgın veya hüsrana uğramış olabilir ama ben değilim. Bunun bir parçası olduğum için minnettarım, birçok yeni şey öğrendim ve tüm eski meslektaşlarıma en iyisini diliyorum" açıklamasını yapmış. Kovulan kişiler hem Tesla''yı hem de eski meslektaşlarını dürüstçe mi diyelim yoksa bir çıkar uğruna mi diyelim övmekten geri kalmıyorlar.

Övenlerin haricinde firma için ve Elon Musk için bu kadar iyimser olmayan eski çalışanlarda var. Yine de bu gönderide herkesin Tesla hakkında söyleyecek sadece olumlu açıklamalarına yer verilmemiş. Eski bir XR geliştiricisi, "Tesla''da birçok sistemik sorun olduğunu" açıkladı.

Diğer Tesla haberlerine baktığımızda, yakın tarihli bir rapora göre, Elon Musk''ın tüm personelin ofise dönmesini talep etmesinin ardından, California''nın Fremont şehrine dönenlerin çoğunun fabrikada yeterli masa ve park yeri olmadığını tespit ettiğini iddia etti. EV otomobil devi ayrıca, Çin''deki Covid kesintileri ve tedarik sorunları nedeniyle sevkiyatlarının 2. çeyrekte %18 düştüğünü de açıklamıştı.

İlgili Haberler