Tesla kırmızı saten şort satıyor: Nedenini öğrenince şaşırmamak elde değil

Tesla kırmızı saten şort satıyor: Nedenini öğrenince şaşırmamak elde değil
Dünyanın en değerli otomobil üreticisi olan Tesla, hisselerini açığa satanlarla dalga geçmek için kırmızı saten şort satmaya başladı. Elon Musk, kırmızı şort satışını Twitter hesabından duyurdu.

CEO Elon Musk, hisselerini satışa çıkaranlara göndermede bulunmak için ilginç bir uygulamaya imza attı.  Pazar günü Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sınırlı sayıda Short(Short: açığa satış anlamında kullanılıyor) şortumuz gelmiştir" dedi.

Bir hisseyi değer kaybedeceğini düşünerek sattıktan sonra düşük fiyattan geri toplamak, yani açığa satış İngilizce'de "short selling" olarak ifade ediliyor. 

Tesla'nın web sitesindeki "kısa şortlar", altın desenli ve arkasında altın rengi bir "S3XY" işlemesi yer alıyor. Harfler şirketin ürettiği araç modellerini temsil ediyor.

Şortların satış fiyatı 69.420 dolar. Son üç rakam Musk'ın 2018'de paylaştığı, Tesla'yı hisse başı 420 dolar karşılığı borsadan çıkarmayı düşündüğünü tweet'lere gönderme yapıyor.

Söz konusu tweet Musk'ın ABD sermaye piyasası kurumu ile arasında sorunlara neden olmuş ve Musk'ın Tesla'daki yönetim kurulu başkanlığı pozisyonundan vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Tesla'nın hisseleri bu yıl 1,200 doların biraz üzerine çıkarak neredeyse üç katlık bir yükselme gösterdi. İkinci çeyrekte 90,000'den fazla elektrikli otomobil satan Tesla koronavirüs kaynaklı karantinadan diğer otomobil üreticileri gibi etkilenmedi.

Ürün açıklamasında, "Rüzgar gibi koşun ya da Liberace gibi eğlendirin" ve "Kapanış zilinden gelen olağanüstü konforun tadını çıkarın" ifadeleri yer alıyor.

tesla.jpg