Tesla çalışanlarına 'fazla mesai' çıkışı

Tesla çalışanlarına 'fazla mesai' çıkışı
Çalışanların uzaktan çalışmasına karşı olan Tesla şirketi CEO'su Elon Musk, bazı çalışanlarını işten çıkarmakla tehdit etmişti. Musk yine çalışanlara üretimi artırmak amacıyla fazla mesai yaptırmak istiyor.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Elon Musk geçtiğimiz hafta şirket çalışanları ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda Tesla’nın çeyrek sonundaki teslimatlar masaya yatırıldı. Çalışanlarını bu yoğun dönem karşısında uyaran Elon Musk, daha fazla çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Elektrikli otomobil üreticisi özellikle çeyrek sonunda yaşanan bu yoğunluktan kaçmaya çalışıyor. Ancak şirketin izlediği özel politika nedeniyle bu durum kaçınılmaz oluyor. Tesla diğer otomobil üreticilerinden farklı bir teslimat politikası izliyor.

Diğer şirketler araçlarını dağıtmak için bağımsız bayilere yönelirken Tesla’nın tamamen kendine özgü bir teslimat sistemi bulunuyor. Tesla, doğrudan müşterilere satış yaptığı için araç alıcıya teslim edilene kadar tamamen şirketin sorumluluğunda yer alıyor.

Bu yüzden teslimat süreleri elektrikli otomobil üreticisi için büyük önem taşıyor. Çünkü Tesla, müşteri arabayı teslim alana kadar herhangi bir ödeme alamıyor. Bu da şirkete önemli bir finansal yük getiriyor. Teslimatların gecikmesi durumunda ise bu yük bir kat daha artıyor.

Tesla bu nedenle yılın başlarında Fremont fabrikasında ve Gigafactory Şanghay’da öncelikle ihraç edilecek araçlara öncelik verdi. Yerel teslimatlar ise bu tesislerde ilk etapta ikinci planda kaldı. Tesla böylelikle özellikle sene sonunda oluşabilecek teslimat yükünden kurtulmayı hedefliyor.

Elon Musk, bu teslimat dalgasının ne zaman biteceğine dair gelen bir Tesla çalışanının sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

Bu durum 2008 yılının son çeyreğinden beri devam ediyor. Çeyrek sonlarının zorlu olmasına neden olan bir şeyler var gibi görünüyor ve bu sene de bir istisna olmayacak. Bu sene özellikle Şangay’da yaşanan COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle sıkıntı yaşadık. Bu çeyreğin başlarında Şangay’daki fabrika kapatıldı. Ancak şimdi tam üretime geçebiliyoruz. Bu çeyrek oldukça yoğun olacak.

İlgili Haberler