Tezcan: "Bayramlarımızdan elinizi çekin"

Tezcan: "Bayramlarımızdan elinizi çekin"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “İktidara sesleniyorum; bayramlarımızdan elinizi çekin. Bayramları unutturmak isteyen iktidarlar, kendi milletine en büyük ihanetin içinde olan iktidarlardır” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, genel merkezde toplandı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Tezcan, olağanüstü hal (OHAL) rejiminin ilan edilmesinden bu yana 10 ay geçtiğini belirterek, iktidar çevrelerinin başlangıçta “hızla normalleşmeye dönüleceğini” ifade etmelerine rağmen Türkiye’de “anormal durumun”, olağanüstü durumun yerleşmeye başladığını ifade etti.

“BAYRAMLARI YASAKLAMA ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR”

Tezcan, Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin Valilik tarafından iptal edilmesine de tepki gösterirken, şöyle konuştu:

“19 Mayıs, bir milletin yok olduğunun sanıldığı günlerde küllerinden dirilip ayağa kalkışının büyük hikayesi. 19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bayram. Ama görüyoruz ki bayramlarımıza yönelik yasaklama zihniyeti aynı şekilde devam ediyor, hayret verici bir biçimde. Bütün milletimizin bayramı kutlu olsun, bayramlara yönelik yasaklar son bulsun.

Beşiktaş Belediyemizin İstanbul’da yapmak istediği kutlamalar, güvenlik gerekçesiyle engelleniyor, bu bahaneyle. Gerçek niyetin ne olduğunu biliyoruz. Ne yazık ki AK Parti iktidarı döneminde ortak değerlerimize yönelik sistemli bir saldırı hala devam ediyor. Atatürk’e yönelik hakaretlerin artması, kurumsal olarak belirli yapılardan destek alması boşuna değildir. Bayramlarımızın, milletimiz tarafından kutlanmasına dönük engelleme çabaları boşuna değildir, ortak değerlerimizi tahrip etme girişimleridir. İktidara sesleniyorum; bayramlarımızdan elinizi çekin.

Mevcut bayramlarımızı unutturup yeni bayramlar icat etme niyetiniz olduğunuzu biliyoruz ancak bu fantezilerden vazgeçmenizi tavsiye ediyoruz. Bu fanteziler sizi selamete değil, ancak ve ancak felakete götürür.”

Tezcan, CHP olarak 19 Mayıs Cuma günü, Ankara İl örgütü binasının önünden Anıtkabir’e bir yürüyüş gerçekleştireceklerini belirterek, “Bayramlarını unutan milletler millet olma niteliklerini kaybederler. Bayramları unutturmak isteyen iktidarlar, kendi milletine en büyük ihanetin içinde olan iktidarlardır” dedi.  

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki yürüyüşe katılıp katılmayacağının ise belli olmadığını söyledi.

BAHÇELİ’YE: “BİZE SÖYLEYECEK SÖZÜ OLAMAZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP’ye yönelik “HDP’ye fahri sözcülük yapmak Kandil’e göz kırpmak, Kürdistan müteahhitlerine takla atmaktır” sözlerinin anımsatılması üzerine ise Tezcan, “Tek adam rejiminin taşıyıcı kolonu olanların CHP’ye söyleyebilecekleri hiçbir sözleri olamaz” dedi.

Tezcan, MYK revizyonu iddialarıyla ilgili de, “Öyle bir hava da, öyle bir tablo da yok” yanıtını verdi.

"OHAL DERHAL KALDIRILMALI"

Türkiye’nin her geçen gün daha da anormalleştiğini söyleyen Tezcan, “İktidar, OHAL rejiminin tadını almış, bundan vazgeçemiyor. OHAL şartları altında bir referandum yapıldı, OHAL şartları altında toplum büyük bir baskı altında yönetiliyor. OHAL’in derhal kaldırılması gerekir. Türkiye, temel problemlerini çözmek istiyorsa öncelikle hızla normalleşmek zorundadır. OHAL şartları altında Türkiye hiçbir problemini çözemez, bugüne kadar da bırakın OHAL’in problem çözmeyi tam tersine problemleri büyüttüğü açıkça görülmüştür. OHAL, darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarma girişimlerini örtme aracına dönüşmüştür. OHAL darbenin siyasi ayağını gizleme aracı olarak kullanılmaktadır” diye konuştu.

“OHAL KOMİSYONU YARGI DENETİMİNİ ÖTELEMEK İÇİN KULLANILIYOR”

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun da daha dün itibariyle başkanın ve 7 üyesinin tayin edilebildiğini belirten Tezcan, “Komisyon daha kurulmadan önce görev yapması için öngörülen sürenin dörtte birini tamamlamış oldu. Bu bile komisyonun aslında mağduriyetleri incelemek değil, mağduriyetlerin yargı önünde incelemesini geciktirmek için kurulduğunun çok açık bir kanıtıdır. Bu komisyon, yargı denetimini öteleme ve erteleme aracı olarak kullanılmaktadır, bunun için oluşturulmuştur” dedi.