Tezcan canlı yayında son anket sonuçlarını açıklandı!

Tezcan canlı yayında son anket sonuçlarını açıklandı!
CHP Grup Başkanvekili Tezcan, katıldığı bir programda son anket sonuçlarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, Habertürk TV'de Aysun Torun'un konuğu oldu.

 Darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasının engellendiğini ileri süren Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun maillerinin izlendiği iddiası ile ilgili olarak "Adalet Bakanı töhmet altındadır. Açıklamıyorsa demek ki herkesin maillerini izliyor. Bu bir skandaldır" dedi. Tezcan, referandum anketlerinde 'Hayır'ın yüzde 53-60 arasında göründüğünü söyledi. İşte Tezcan'dan çarpıcı açıklamalar: 

HAYIR 53-60 ARASINDA GÖZÜKÜYOR

"Hayır çıkacağına eminim. Bir defa anketler var. 'Hayır' bandı yüzde 53-60 arasında değişiyor. 'Evet'in bütün gizleme çabasına, tartışmayı başka yöne çekme çabasına rağmen vatandaş bu işi anladı. 'Tek adama bu kadar yetki verilmez' diyor vatandaş. Millet, Meclis'in yetkilerine sahip çıkmak istiyor. Bu işaret, 'Hayır' çıktıktan sonra Meclis'i daha da güçlendiren bir anlayışı ortaya koymak lazım. Bu sonraki iş. Partizan cumhurbaşkanı istemiyor vatandaş.

Bu teklifi hazırlayanlar '367'yi de bulsa referanduma sunulacak' dediler. Güzel. Millet de buna 'Hayır' dedi... Siyasetin yapması gereken gerçek gündemine dönmektir. Milletin tek derdi bu değil. Sistem yürüyor, güçlendirmek lazım. Siz 'Hayır çıksa da yeniden dayatacağım' diyorsunuz


BU BİR SKANDALDIR

(Adalet Bakanı Bozdağ'ın 'ABD'den gelen mailleri açıkla' sözleri üzerine Kılıçdaroğlu'nun 'Maillerim mi izleniyor' diye sormasının hatırlatılması üzerine) Sayın Genel Başkanımız orada çok açık bir şekilde 'Bana gelen mail yok' diyor. 'Böyle bir mail varsa açıklayın' dedi. Adalet Bakanı, HSYK'nın başkanıdır anayasaya göre. Yani yargının en tepesindeki kişidir. Adalet Bakanı 'Sizin mailleriniz var' diyorsa ya yalan söylüyor ya da izletiyor. Bu bilgi doğruysa yasadışı bir izleme söz konusu. Her ikisi de vahim. Adalet Bakanı töhmet altındadır. Açıklamıyorsa demek ki herkesin maillerini izliyor. Bu bir skandaldır."

 

 

İlgili Haberler