Tezgahlar balık doldu, işte ilk fiyatlar

Tezgahlar balık doldu, işte ilk fiyatlar
Denizlerde av sezonunun başlamasıyla tezgahlar doldu. Balıkçılara göre bu sene palamut bol. İlk av günü tanesi 30 liraya satılan palamut fiyatlarının ilerleyen günlerde düşmesi bekleniyor.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle kalkmasıyla birlikte balık tezgahları yeniden dolmaya başladı.

Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'nda ise sabahtan itibaren hareketlilik başladı. 

Bu yıl balıkçılara göre en bereketli balık palamut oldu. 

Palamudun tanesi mezatta 25, tezgahta ise 30 liradan satılmaya başlandı.

mkgh0b4nbkgtvaeunqeahg.jpg

35 senedir Kumkapı'da balıkçılık yapan Erkan Sarıyaprak, sezonun bereketli başladığını söyledi. Sarıyaprak, "Dün ağlar atıldı bugün bereketli başladı. İstavrit geldi, sardalya bol geldi. Bir de palamut kendini gösterdi. Palamut bol bol gelmeye başladı. Bundan sonra bol bol balık gelecek halkımız balık yiyecek. Çinakop ve lüfer de bekliyoruz ekimde onların mevsimi başlıyor. O zaman da çinekop ve lüfere doyacak insanlar. Palamudun mezatta tanesi 25 lira yaptı, biz burada 30 liraya satıyoruz. İstavrit var kilosu 20 lira yaptı biz 25 liraya satıyoruz. Fiyatları düşük tutmaya çalışıyoruz. Halkımız bu pandemi döneminde balık yesin, bu hastalıktan balıkla kurtulalım istiyoruz. Balıklar sabah saat 05.00 gibi geldi. Bizler de tezgahlarımızı kurmaya başladık. Tüm halkımızı Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'na bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

yigzrhngkkcgmc6ovvldbg.jpg

30 yıldır balıkçılık yapan Erdoğan Gün ise, "Sezon açıldı. Memleketimiz için balıkçılık sektörü için hayırlara vesile olsun. Bereketli gözüküyor bakalım bu sene bol bol balık yiyeceğiz gibi duruyor. En bereketlisi palamut oldu. İlerideki günlerde daha da artacak yağmurlarla beraber inşallah. 1 kilo balığı 10 lira 15 liraya satabileceğiz gibi duruyor. Palamut balığından şu an en güzel kızartma olur. Yıkadıktan sonra havluyla suyunu süzecekler. Sonra unlayıp kızgın yağda pişirecekler. Yanına da sadece roka olacak. Bol bol balığa doyacağız temennimiz o yönde" şeklinde konuştu.

gkjw5oe6g0ihpakmhmadbw.jpg

Karadeniz'de ise fiyatlar daha uygun. Samsun'da balıkçı tezgahları, bugün avlanan balıklarla doldu. 300 gram palamut tanesi 10 lira, istavrit kilosu 20, mezgit 25, barbun 30, kalkan ise 150 liradan tezgahlarda yer aldı.

qq76szgmne-gn5eqr2r9iq.jpg

30 yıllık balıkçı olan Ahmet Aydemir, sezonun güzel başladığını belirterek, "Yeni sezonun ilk gününde palamut bol var. Geçen sene hiç olmamıştı palamut. İstavrit ve mezgit de var şükürler olsun. Sezon gayet iyi başladı. Vatandaş ucuz balık yiyecek inşallah. Tahminlerden daha güzel bir av oldu. Fiyatlarda gayet uygun. İnşallah güzel bir sezon geçireceğiz" dedi.

 

Yeni sezonun iyi başladığını dile getiren balıkçı İsmail Balcı ise "Gece yasak kalktıktan sonra tekneler ağlarını denize bıraktılar. İlk av gayet güzel oldu. Bereketliyle tezgahlarımız doldu şenlendi, mutluyuz bu durumdan. Güzel balık çıktı. Bu yıl palamut bol olacak gibi gözüküyor. Bu sezon balık bol olur, diye düşünüyorum" diye konuştu.