Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Kulüpler Birliği Başkanı seçilince FETÖ suçlaması yaptığı TFF Başkanı Büyükeşi'ye övgüler yağdırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Kulüpler Birliği Başkanı seçilince FETÖ suçlaması yaptığı TFF Başkanı Büyükeşi'ye övgüler yağdırdı
Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Ali Koç olurken gözler seçim önce TFF Başkan adayı Büyükekşi'ye yaptığı FETÖ imasına çevrildi.

Eski başkan Ahmet Ağaoğlu, koltuğu Ali Koç''a devretti. Kulüpler Birliği''nde seçim günü sona erdi. Tek aday olarak seçime giren Ali Koç, yeni başkan oldu.

Vakfın önceki, başkanı Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, daha önce yaptığı açıklamada görevini bırakacağını ifade etmişti.

ALİ KOÇ''TAN BÜYÜKEKŞİ''YE ZEYTİN DALI

Fenerbahçe BAşkanı Ali Koç TFF seçimi öncesinde Mehmet Büyükekşi''nin adaylığını kabul etmediğini belirtirken FETÖ suçlamasında bulunmuştu.

Hatta Koç, Ankara''daki TFF seçimine katılmayarak tepkisini dile getirmişti.

Ancak dün Kulüpler Birliği Başkanı seçilen Ali Koç''tan flaş bir hamle geldi.

Koç basın mensuplarına yaptığı açıklamada TFF''nin yeni başkanı Büyükekşi''den memnun olduklarını belirterek, "İlk 2-3 günde sergilenen performans umut vadediyor" ifadelerini kullandı.

Spor kamuoyunda Koç''un bu tavrı "Büyükekşi''ye zeytin dalı" olarak yorumlandı.

KOÇ''A BAŞARILAR

Ahmet Ağaoğlu, toplantı sonrası görevi "Kulüpler Birliği''nin olağan genel kurulu gerçekleşti. Başkanlık sürecimi tamamladım. Sayın Ali Koç görevi devraldı. Kendisine ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum." sözleriyle Ali Koç''a bıraktı.

AĞAOĞLU''NA ÖVGÜ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise, "Ahmet Ağaoğlu hiçbir zaman sadece kendi kulübünü değil hepimizin sorunları için uğraştı. Çıtayı bizim için yükseltti. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bu çıtayı yeni federasyonumuzda daha da yükseğe çıkarırız." ifadelerini kullandı.

Koç, yayın ihalesiyle ilgili soruya da, "Hak edilen rakamın çok gerisindeyiz. Yeni Spor yasası geliyor. Bir sonraki ihalenin hazırlıklarını şimdiden yapmalıyız. Bu rakamlarla Avrupa ile rekabetçi olabilmemiz pek mümkün gözükmüyor. Yeni TFF''de kulüplerin ihtiyaçlarını dinleyecek gibi bir durum var. şu 2-3 günde alınan mesafe bile çok değerli." cevabını verdi.

İŞTE ESKİ BAŞKANLAR

İlhan Cavcav

Cemal Aydın
Özhan Canaydın
Aziz Yıldırım
Yıldırım Demirören
Halil Ünal
Göksel Gümüşdağ
Dursun Özbek
Fikret Orman
Mehmet Sepil
Ahmet Nur Çebi
Ahmet Ağaoğlu

İlgili Haberler