Ligler başlayınca kulüpleri bekleyen tehlike

Ligler başlayınca kulüpleri bekleyen tehlike

Yabancı kontenjanıyla ilgili alınan karar ilk icraat olarak kaldırıldı. Başka bahara ertelendi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kulüpler için bulunmaz hint kumaşı (!) olduğunu gösterdi. Ağaların gözünün içine bakıyor. Kulüpler esnemek için ağzını açsa “bir şey mi istediniz?” diye sorar oldu..

Borç içinde yüzen kulüplerin harcama yetkilerine baktım. Çekirdek aile yüzde 40 sapma ile üç ay içinde iflas eder. İcra memurları kapıya kilit vurur. Nihat Özdemir döneminde bunun nasıl kavgasının verildiği dün gibi aklımda. Adam hiç taviz vermedi. Şimdi çuvalın ağzı açılmış. Kulüplere resmen “ daha çok borçlanın ve batın” denilmiş. Hani yasa çıkmıştı! Borçlardan sorumlu tutulacaktı.

Bu ülkede öyle çok yasa var ki sadece adı var! Uygulayan yok. Her yasanın açığının keyifle uygulandığı bir ülkeyiz. Şimdi soru şu? Kar açıklayan kulüp var mı? 5 milyardan fazla borcu olan kulüplere yüzde 40 sapma ile borçlanma yetkisi vermek neyin aklıdır?

Amaç Türk futbolunu kurtarmak değil. Yayıncı kuruluşa hizmet etmek, kulüplerin gönlünü almak. İsim yapmış üç beş yabancı oyuncu daha ligimize gelecek. Ligin marka değeri sözde artacak. Çok beklersiniz. Bu futbolun iflasına giden son çıkıştır..

Siz asıl gürültüyü ligler başlayınca seyredin. Şimdi herkes halinden memnun. Kişisele dönüldüğünde çok kişi bağıracak ama iş işten geçmiş olacak..

Biz yine yazacağız..

 

Yazarın Diğer Yazıları