TFF kafasına göre santrayı yaptı ama topa sahip olan yok: Ne olacak bu futbolun hali

TFF kafasına göre santrayı yaptı ama topa sahip olan yok: Ne olacak bu futbolun hali
Türkiye Futbol Federasyonu’nun korona virüs salgını nedeniyle duran liglerin başlaması için açıkladığı takvim ve kulüplerin uygulaması gereken protokol tartışma konusu olmaya devam ederken futbolcularda ve teknik ekipte virüs çıkması ligin geleceğini tartışmaya açtı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

Oyuncuların antrenmanda sosyal mesafeye dikkat etmelerine ve tesislerde kalmalarına rağmen çıkan yeni vakalar, ligin başlaması durumunda tablonun nasıl olacağı sorusu gündeme geldi.

Ligin başlaması öncesi takımların idman yapmaya başlaması ile birlikte ilk korona virüs vaKASI Ankaragücü’nde çıkmıştı. Ankaragücü’nde idmanların başlaması öncesi yapılan testlerde Ricardo Faty’de virüs tespit edilmişti. Faty, testin pozitif çıkması sonrası hastaneye kaldırılarak karantinaya alınmıştı.

Faty’de virüs çıkması sonrası takımda büyük bir kriz patlak vermiş ve oyuncular antrenmanlara çıkmak istememişti. Ankaragücü yönetimi ise yaptığı açıklamada çalışmalara gruplar halinde başlanacağını açıklamıştı.

İKİNCİ AÇIKLAMA 2. LİG’DEN GELDİ

Süper Lig takımları ve alt liglerin çalışmalara başlaması sonrası ikinci olay ise 2. Lig’de yaşandı. Dün yapılan açıklamada Sancaktepe Belediyespor’da oyuncular, teknik heyet ve kulüp çalışanlarından toplam 9 kişide korona virüs tespit edilmişti.

Sancaktepe Belediyespor’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kulübümüz tarafından 8 Mayıs Cuma günü tüm futbolcu, teknik ekip ve çalışanlarımıza Covid-19 testi yapılmıştır. Yapılan ilk testlerde E-Nabız üzerinden alınan sonuçlara göre teknik heyetten 2, futbolculardan 4, çalışanlarımızdan 3 kişide test sonuçları pozitif çıkmıştır. Hiçbirinde hastaneye gitmeyi gerektirecek bir bulgu yoktur.

Bu olay neticesinde gerekli izolasyon tedbirleri Covid-19 protokolüne göre uygulanmaya başlamıştır.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça kulübümüz tarafından açıklanacaktır."

AYNI GÜN BEŞİKTAŞ’TA DA VİRÜS ÇIKTI

Sancaktepe Belediyespor’da 9 kişide virüs çıkmasının ardından aynı gün gündeme bomba gibi düşen bir açıklama da Beşiktaş’tan geldi. Siyah beyazlılardan yapılan açıklamada bir oyuncu ve teknik heyetten bir kişide virüs tespit edildiği bildirilmişti. Yapılan resmi açıklamada kimlerde virüs çıktığı bildirilmezken, Tyler Boyd ve kaleci antrenörü Hakan Çalışkan’da virüs çıktığı öğrenilmişti.

Siyah beyazlılardan yapılan resmi açıklana şöyle:

“8 Mayıs Cuma günü, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza Covid-19 testi yapılmıştır.

Yapılan testler neticesinde, bir futbolcumuz ile bir çalışanımızda pozitif Covid-19 test sonucu tespit edilmiştir.

Testi pozitif sonuçlanan futbolcumuz ile çalışanımızın takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır.”

OYUNCULAR MAÇLARIN BAŞLAMASINI İSTEMİYOR

Kulüplerin yaptığı çalışmalarda sosyal mesafe kurallarına uyulması ve çalışmaların toplu halde yapılmamasına rağmen ortaya çıkan virüs vakaları, ligin geleceği tartılma konusu oldu. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in 12 Haziran’da Süper Lig ve alt liglerin başlayacağını açıklamasına rağmen birçok kulüp ve oyuncunun maçların başlamasını istemediği belirtiliyor.

TFF KARARI NASIL ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin başlaması için kararı Sağlık Kurulu’nun tavsiye kararı ışığında aldı. TFF Sağlık Kurulu, verdiği tavsiyede maçların belirli şartların uygulanması durumunda başlayabileceğini belirtirken, takımların uygulaması için bir protokol hazırladı. Daha önce sadece bir kısmı açıklanan protokolün tamamı Beşiktaş ve Sancaktepe Belediyespor’da virüs çıkması sonrası açıklandı.

TFF Başkanı Özdemir, maçların yeniden başlaması kararını Sağlık Kurulu’nun tavsiyesi uyarınca aldıklarını belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu’ndan gelen açıklamalar yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Sağlık Bakanı Koca, maçların başlaması sonrası sorumluluğun TFF’ye ait olacağını belirtirken, Bilim Kurulu üyeleri ise maçların başlaması için bir karar vermediklerinin altını çizdi.

İlgili Haberler