TFF'den tepki çeken atamalara savunma

TFF'den tepki çeken atamalara savunma
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve AKP'li Mehdi Eker'in oğullarının TFF hukuk kurullarına usulsüz atandığı iddialarına TFF'den açıklama geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Nihat Özdemir'in TFF Başkanı seçilmesinin ardından hukuk kurulu üyeliklerine atanan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in oğlu ile AKP'li Mehdi Eker'in oğlunun "5 yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçu" olma şartını taşımadıkları iddia edildi.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na atanan Cirit'in oğlunun baroya kayıt yaptırdığı tarihe göre henüz 2,5 yıllık hukukçu olduğu, henüz avukatlıkta 4 yılı dolmayan Eker'in oğlunun da buna rağmen Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na atandığı öne sürüldü.

T24'ün haberine göre, atanan tartışmalı isimlerin söz konusu pozisyon için gerekli 5 yıllık hukuk tecrübesi şartını taşımadığı belirtilirken, TFF'den yapılan savunmada hukuk tecrübesinin mezuniyetten itibaren başlayacağı belirtildi.

TFF'den yapılan açıklamada, "Bazı internet sitelerinde TFF hukuk kurullarında görev alan bazı üyelerimizin, bu kurulların talimatlarında belirtilen '5 yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçu' olmak kriterini sağlamadığı çünkü baro kayıtlarında henüz 5 yılı doldurmadığı iddia edilmiştir. Mesleki tecrübe, baro kaydı ile değil, hukuk fakültesinden mezuniyet ile başladığından, bir diğer deyişle talimatlar 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip avukat değil, hukukçu aradığından, söz konusu üyelerimizin bu kurullara atanmasında talimatlarımıza aykırı herhangi bir husus yoktur" denildi.