TFF'nin 'yabancı sınırlaması' çıkışı taraftarları ayağa kaldırdı!

TFF'nin 'yabancı sınırlaması' çıkışı taraftarları ayağa kaldırdı!
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı sınırlamasının düşürüleceğine dair açıklamalarına tepki gösteren taraftarlar, federasyonu yabancı sayısının düşürülmesi halinde yayıncı kuruluş üyeliklerini iptal ettirmekle tehdit etti.

Gazetecilerin "Şenol Güneş yabancı oyuncu sayısının fazla olduğunu söyledi. Bir başka eski milli takım teknik direktörlerinden Fatih Terim ise yabancı oyuncunun serbest bırakılması gerektiğini belirtmişti. Federasyonun bu konudaki görüşü ne olacak?" şeklinde yönelttiği soruya Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, "(Yabancı oyuncu kuralı) Federasyonun görüşü Kulüpler Birliğinde alınan bir karardır. Geçtiğimiz günlerde de konuştuk. Bu sene sonunda revize edilecek. Kulüpler Birliği ile çalışma devam ediyor. Daha bir görüşme olmadı. Esas olan kulüplerin federasyonuyuz. Hem Türk futboluna, hem Türk Milli Takımı'na hem de futbolun değerine uygun olacak bir çözüm bulacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullanarak cevap vermişti.

Dürüst'ün, Süper Lig'deki yabancı oyuncu kuralının Kulüpler Birliği Vakfı'yla görüşülerek sene sonunda revize edileceğine dair sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

TARAFTARLARDAN ÇOK SERT TEPKİ

Takımlardaki yabancı oyuncu saysının azaltılacağına yönelik açıklamalara çok sert tepki gösteren kulüp taraftarları, kararın uygulamaya geçmesi halinde yayıncı kuruluş üyeliklerini iptal edeceklerini ifade ettiler.Sosyal medyadan TFF'den yapılan açıklamalara gelen tepkiler şöyle:

1-20180906174238.jpg2-976.jpg