TFF’nin yeni yönetimine AKP damgası

TFF’nin yeni yönetimine AKP damgası
TFF’nin yeni başkanı Nihat Özdemir’in yönetim kurulundaki isimlerin çoğunluğunun AKP’li isimlerden oluşması tartışma yarattı. Yönetimdeki isimlerden biri ise iktidara yakın Ensar Vakfı’nın yönetiminde de yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in yönetimi farklı tepkiler aldı. Yönetimde yer almak için 400'ü aşkın isim kulis yaptı.

Özdemir, listesini oluştururken ‘kulüpçülük' yapmadı. Ancak bu kez de yeni yönetimin ‘fazla siyasi' olduğu yönünde eleştiriler vardı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, yönetimdeki asil üyeler arasında en dikkat çeken isim AKP Ataşehir Belediye Başkan adayı ve Galatasaray Kongre Üyesi İsmail Erdem. Erdem 1991 yılında Refah Partisi’nden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı olmuş ve AKP'nin kurulmasıyla AKP'de birçok görev almıştı.

Çocuklara taciz olayıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın yönetiminde de görev alan Erdem, son olarak Galatasaray Divan Kurulu’nda ‘Her şey çok güzel olacak’ diyen Hayri Kozak’a tepki göstermişti.

Erdem’in yanı sıra 2015 yılında AKP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olan Nuri Akın, AKP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı yapan Yılmaz Büyükaydın da TFF’nin yeni yönetiminde yer alıyor.

Listedeki Servet Yardımcı da Eski AKP İstanbul Milletvekili aynı zamanda Rizespor yöneticisi ve Fenerbahçe Kongre Üyesi. Eski Devlet Bakanlarından Cavit Çağlar’ın oğlu Mustafa Çağlar da yönetime giren isimler arasında.

Yedek üyelerde ise AKP Diyarbakır milletvekili aday adayı İlyas İleri, AKP İstanbul G.Osmanbaşa ilçe başkanı İsmail Ergüneş ve Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Yazıcı gibi isimler bulunuyor.