TFF’ye büyük öneri genetik bilimci doktordan geldi: Virüs bulaştırmadan futbol oynamanın tek yöntemi

TFF’ye büyük öneri genetik bilimci doktordan geldi: Virüs bulaştırmadan futbol oynamanın tek yöntemi
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin başlama takvimini açıklamasının ardından antrenmanlara başlayan bazı takımlarda korona virüs vakalarının çıkması sonrası tartışmalar büyürken futbolun geleceği için çarpıcı bir öneri geldi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı takvime göre liglerin başlamasına bir aydan az bir süre kalırken, bazı takımlarda oyuncu, teknik adam, kulüp çalışanları ve yöneticilerin korona virüse yakalanması ile maçların oynanıp oynanmayacağı tartışma konusu oldu. Konuyla ilgili TFF’ye bir çağrı yapan genetik uzmanı Dr. Kemal Koşer, maçların penaltı atışlarıyla oynanabileceğini vurguladı. Koşer, aksi durumda sosyal mesafenin korunamayacağı için hasta sayısında büyük artış olabileceği uyarısını yaptı.

Liglerin başlaması ile ilgili en büyük soru işaretlerinden biri olan sosyal mesafenin nasıl sağlanacağı ile ilgili ABD’de genetik alanında çalışmalar yapan Dr. Kemal Koşer’den çarpıcı bir öneri geldi. Koşer, kalan maçların penaltı atışlarıyla tamamlanmasını önerdi.

Dr. Koşer, TFF’ye yaptığı öneride kalan maçların her takımın 20’şer penaltı atışıyla tamamlanmasını böylece oyuncuların birbirleriyle temas etmesine gerek kalmayacağını ve sosyal mesafeyi koruyabileceklerini vurguladı.

Kemal Koşer, 20’şer penaltı atışının yapılması ile birlikte maç sonucunun daha adil belirlenebileceğini ve takımların yayın gelirlerinden bir kayba uğramayacağının altını çizdi.

Koşer ayrıca bu sayede oyuncuların birbirlerinden 5 metre mesafede durabileceğini ve böylece sosyal mesafenin rahatlıkla sağlanabileceğini sözlerine ekledi.