Gazeteciler Cemiyeti ve AB’nin ortak raporu: Yeniçağ yazarları ve internet sitesi en çok okunanlar listesinde

Gazeteciler Cemiyeti ve AB’nin ortak raporu: Yeniçağ yazarları ve internet sitesi en çok okunanlar listesinde
Gazeteciler Cemiyeti ve AB’nin ortak yürüttüğü proje kapsamında hazırlanan Medya İzleme Raporu’nda Yeniçağ rüzgârı esti. Sosyal medyada en çok paylaşılan yazarlar arasında Yeniçağ yazarları üst sıralarda yer alırken Yeniçağ internet sitesi de küresel sıralamada birçok haber sitesini geride bıraktı.

Gazeteciler Cemiyeti’nin AB ile iş birliği halinde yürüttüğü Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında hazırlanan Medya İzleme Raporu yayınlandı.

Raporda internet siteleri bazında 2020’nin ilk çeyreği için en çok tıklanma sıralaması yayınlanırken, sosyal medyada en çok paylaşılan yazarlara da yer verildi.

Raporda yer alan verilere göre yazıları en çok paylaşılan köşe yazarları sıralamasından Sözcü yazarları Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar birinci ve ikinci sırada yer alırken Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Bulut ise 330 bin paylaşım ile üçüncü sırada yer aldı.

Öte yandan üst sıralarda yer alan bir diğer Yeniçağ yazarı da Silivri’de tutuklu bulunan Murat Ağırel oldu. Ağırel’in 130 bin paylaşım ile 6. sırayı aldığı listede 20. sırada Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, 32. sırada da Servet Avcı yer aldı.

İlk 50 listesinde yer alan Yeniçağ yazarları arasında 36. sırada Selcan Taşçı Hamşioğlu, 40. sırada Yavuz Selim Demirağ, 49. sırada ise Mehmet Faraç vardı.

Yeniçağ yazarları, Media Cat Köşe Yazarları Endeksi’nde 979 bin 672 paylaşım ile en çok etkileşim alan ikinci gazete oldu.

Facebook ve Twitter verileri kullanılarak ortaya çıkan "Sosyal medyada en çok paylaşılan köşe yazarları" tablosunda, ilk 20’de 12 Sözcü, üç Yeniçağ, iki Hürriyet, birer de Cumhuriyet ve Doğru Haber yazarı bulunuyor.

KÜRESEL SIRALAMADA YENİÇAĞ DAMGASI

Öte yandan söz konusu raporda internet sitelerinin küresel bazda sıralamalarına da yer verildi.

Alexa servisinin tarihsel verilerine göre, yapılan sıralamada verilen en yüksek gazete tirajı listesinde Yeniçağ gazetesi 6 bin 747. sıra ile Türkiye’de 15. sırada yer alıyor.

İşte o liste:
uio.jpg

İlgili Haberler