Theresa May'e istifa çağrısı!

Theresa May'e istifa çağrısı!
Yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçlardan sorumlu tutulan Başbakan Theresa May'in istifası isteniyor.

Britanya'da yerel seçimlerde Muhafazakar Parti'nin aldığı başarısız sonuçlardan sonra partinin Genel Başkanı ve Başbakan Therese May'in üzerindeki baskı artıyor. Partililer, May'den istifası için en geç gelecek hafta bir tarih belirlemesini isteyecek.

Britanya'daki iktidarda bulunan Muhafazakar Parti, yerel seçimlerde partinin son 24 yılda aldığı en başarısız sonuçları aldı. Parti yerel yönetimlerde yaklaşık bin 300 sandalye kaybetti. Ana muhalefet konumundaki İşçi Partisi'nin de büyük oy kaybına uğraması "Brexit kilidinin" çözülememesinin ardından "halk büyük partilere sonuç yaşattı"yorumlarına sebep oldu.

The Telegraph da yer alan habere göre Muhafazakar Partililer kötü sonuçlardan May'i sorumlu tutuyor. Bu sebepten dolayı da kıdemli partililerden oluşan bir heyet May'den istifa etmesini talep edecek.

Seçimlerden sonra başbakanın 'Galler Muhafazakarlar Konferansı'nda bir konuşma için sahneye çıktığı sırada eski bir meclis üyesi May'e "Neden istifa etmiyorsun? Seni istemiyoruz" diye bağırdı.

Muhafazakar Partililer Brexit anlaşmalarının Avam Kamarası'nda üst üste reddedilmesinin ardından May'e başbakanlıktan ve parti liderliğinden istifa etmesi için çağrıda bulunmuştu. May, anlaşmanın Avam Kamarası'nda kabul edilmesi durumunda görevi bırakacağını açıklamış, ancak anlaşma yine de reddedilmişti.

The Guardian'ın aktardığına göre "seçmenler tarafından cezalandırılan" Başbakan Theresa May ve muhalefet lideri Jeremy Corbyn, seçimlerden sonra Brexit "kilidini" açmak için beraber çalışacaklarını belirtti.