Thodex vurgununda bomba iddia

Thodex vurgununda bomba iddia
Türkiye'nin günlerce Thodex kripto para vurgununu konuşmuştu. Şirketin reklamlarında oynayan ünlüler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Reklamlarda, 108 milyon dolarlık vurgun yaptıktan sonra kayıplara karışan Faruk Fatih Özer'in sevgilisinin de yer aldığı öne sürüldü.

Gizli telefon görüşmesi ortaya çıkardı

ODA TV''de yer alan habere göre, 108 milyon dolarlık vurgun yaptıktan sonra göz göre göre kayıplara karışan Faruk Fatih Özer''in reklam kampanyasında da yer alan isimlerden biriyle sevgili olduğu öne sürüldü. Dilekçeye göre Özer''in Türkiye''deki kız arkadaşıyla görüştüğü belirtildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Thodex mağdurlarının avukatı Sinan Keskin, Fatih Faruk Özer''in irtibatlarının ortaya çıkarılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Keskin, Odatv''ye yaptığı açıklamada kendilerine gelen bir ihbarda kampanyada yer alan isimlerden birinin Fatih Özer''le sevgili olduğunun iddia edildiğini aktardı. 

Keskin şunları kaydetti:

"Bize gelen bir ihbar var. Telefonla irtibata geçti. Kampanyada yer alan ünlülerden bir tanesiyle Özer''in sevgili olduğunu iddia etti.  İsmini ısrarla sormama rağmen söylemedi. Hatta şunu ifade etti: Ben olsam Fatih''in yerinde o kişi ile irtibata geçmezdim ama Fatih dayanamaz mutlaka onunla geçer. ''Şirket merkezine bakın'' dedi ''güvenliğiyle görüşün'' dedi. Ben bu ihbarcı şahsa ''bu bilgileri adli makamlarla paylaşın'' dedim ''ben size söylüyorum'' dedi. WhatsApp''tan bazı fotoğraflar yolladı adresler yolladı. Fatih''i de tanıyor muhtemelen." 

"TEKRARDAN GİZLİ BİR NUMARADAN ARANDIM"

Keskin kendisine gizli numaradan başka bir ihbar daha geldiğini belirterek sevgililik iddiasının o telefonda da teyit edildiğini söyledi.

Keskin şöyle devam etti: 

"Tekrar gizli bir numaradan arandım. Başka bir şahıs bunları teyit edecek şekilde konuştu. Kafada iddialar somutlaştı. İletişimin tespiti yoluyla bu şahsın da yeri tespit edilebilir. İhbarcı şahsa ulaşılabilir. Kimdir nerede kimle ne irtibat kurmuş ortaya çıkarılabilir. Bir ipucu bulunabilir diye savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kampanyada yer alan isimlerin hesap hareketleri incelensin, ifadelerine başvurulsun, savcılık makamı bunu araştıracaktır diye düşünüyoruz. Suçun vasıf ve maiyeti savcılık makamının takdirindedir."

"EKONOMİST E.Ö.''NÜN YÖNLENDİRMESİYLE PARA YATIRDIĞINI SÖYLÜYOR"

Keskin, Thodex vurgunu ile ilgili yeni parantez açarak mağdurların oklarının kripto para piyasasında yakından tanınan ekonomist E.Ö.''ye döndüğünü kaydetti. Keskin mağdurlarının E.Ö''nün yönlendirmesiyle bu borsaya girdiklerini söyledikleri vurguladı.

Keskin şöyle konuştu:  

"Her 3 mağdurdan biri ekonomist E.Ö.''nün yönlendirmesiyle buraya para yatırdığını söylüyor. Bu şahıs yayınladığı videoları ile yönlendirme yapmış ve olay ortaya çıkınca bu videoları silmiş. Mağdurlar bu şahıs olmasaydı bu platforma girmezdik diyorlar. Zaten indirimli Dogecoin''ler veriyormuş bu şahıs da sürekli bunların reklamını yaparak yönlendirme yapmış. Senin sıkıntın yoksa karın ağrın yoksa neden siliyorsun videolarını. Bu şahıs ile ilgili organize suç örgütüne üyelik ve dolandırıcılığa iştirak iddiasıyla savcılığa başvuru yaptık."

Kendisine gelen ihbarları savcılığa suç duyurusu ile aktardığını söyleyen Keskin "Avukat olarak değil vatandaş olarak da bunları iletmek benim görevim. Bu organizasyona katılan kim varsa araştırılsın bilgisine başvurulsun. Savcılık zaten suç unsuru bulursa iddianamesine yazar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler